Nyitólap

Klubháló válogatása

Képválogatás a Klubháló múltjából

dr. Bárdos Judit válogatása

Klubhálózat aktuális

2020.május 28.
Erdős Virággal a Hősöm című szocio-verseskötetről Turi Tímea, a könyv szerkesztője beszélget élőben május 29-én (pénteken) 16 órakor a Líra Könyv facebook oldalán.
2020.május 28.
A tegnap benyújtott 2021-es költségvetés-tervezetből kiderült, pontosan mennyi plusz jövedelemre számíthatnak jövőre a nyugdíjasok. Januártól a nyugdíjasok 3 százalékos emelésre számíthatnak, és akik még 2020-ban elmennek nyugdíjba, februárban egy heti részre a 13. havi nyugdíjból, ami 2021-től lépcsőzetesen épül majd vissza. Ezen túlmenően nyugdíjprémium is lesz 2021 novemberében: mivel a gazdasági növekedést jövőre 4,8 százalékosra tervezi a kormány, így a november havi nyugdíjak negyedének 1,3 szorosát kapják majd pluszban az ellátásra jogosultak. Azonban mindennek az alapja, hogy ki, mekkora nyugdíjat kap jelenleg, ez pedig jelentős különbségeket okoz. Valaki több százezres plusz bevételre, más csak pár tízezer forintra számíthat jövőre. Kiszámoltuk, kinek mennyi lesz a jussa jövőre.
2020.május 28.
A járványban Orbán Viktor abból tudott politikai hasznot húzni, amivel mindig is támadták, a diktatúrázásból. A rendeleti kormányzásnak vége, így most okkal mondhatja, hogy nem egy hatalomvágytól megrészegült autoriter vezető, ellenben jó válságkezelő. Ám a különleges jogrend a gyakorlatban is bebizonyította a politika Murphy-törvényét: amivel vissza lehet élni, azzal vissza is élnek.
2020.május 27.
Elhunyt újabb hat idős krónikus beteg a koronavírus-járványban Magyarországon.
2020.május 27.
Kövesse velünk élőben! A Parlament keddi ülésén nyújtja be Varga Mihály pénzügyminiszter a jövő évi költségvetés tervezetét az Országgyűlés elnökének.
2020.május 26.
Három nagy szűrőprogram indul el – mondta az országos tisztifőorvos.
2020.május 26.
Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.
2020.május 26.

Vélemények

Számos vélemény szerint az EU tagállamainak érdemben el kell kezdeniük segíteni egymást, vagy Olaszország is követi a brit példát.
2020.május 28.
A Puskás Arénában rendezték meg a Magyar Kupa-elődöntő visszavágóját a Honvéd és az MTK között. A Honvéd volt a házigazda, de a stadionja még épül, ezért aztán valahogy úgy esett, hogy a 67 ezres nemzeti stadionban játszották le a meccset.
2020.május 28.
Hadházy Ákosék hétfői dudálós tüntetésein többszázezres szabálysértési bírságokat szabott ki a rendőrség, többek között a 46/2020. (III.16) Kormányrendelet 4.§ (1) bekezdésére is hivatkozva. Egy állampolgár most azért tett feljelentést a rendőrségen, mert a kijárási korlátozás utolsó napján, május 17-én Tuzson Bence, a miniszterelnöki kabinetiroda kormányzati államtitkára, fideszes országgyűlési képviselő, és Dióssi Csaba dunakeszi polgármester részt vett egy Dunakeszin rendezett “partibuszos” rendezvényen, ezzel ugyanúgy szabálysértést követve el, mint a budapesti Clark Ádám téri demonstrációk megbírságolt résztvevői.
2020.május 28.
A parlamenthez benyújtott törvényjavaslat értelmében.
2020.május 27.
A rendkívüli felhatalmazás visszaadását egyfajta demokráciaünnepként kommunikálja a Fidesz.
2020.május 27.
Egész pontosan a mindenkori országos tiszti főorvos javaslata alapján hirdethet a kormány úgynevezett egészségügyi válsághelyzetet.
2020.május 27.
"Valószínűleg kármentő lépés volt a különleges jogrend vártnál hamarabb bejelentett megszüntetése."
2020.május 27.
Majdnem három héttel a belengetése után még mindig nem tudni semmit a kormány munkanélküliséget ellensúlyozó tervéről, amely szerint állami cégek vehetnék fel az állásukat vesztettek egy részét. De mely cégek és milyen munkakörökbe? Mi a különbség e program és aközött, ha valaki egy állam cég most is aktív álláshirdetésére jelentkezik? Az ITM és az állami vagyonért felelős miniszter hallgat és/vagy egymásra mutogat.
2020.május 27.

Hírek Budapestről

A szerződéstervezet szerint fontos felvetésre nem keresik a választ a metrókocsitender vizsgálatánál: újak vagy felújítottak a szerelvények?
2020.május 25.
A ferencvárosi önkormányzat vasárnap délután dobta be az ötletet a Facebook-oldalán, hogy hétvégente korlátoznák a forgalmat a Kálvin tértől a Kinizsi utcáig Belső-Ferencvárosban. Ezt úgy oldanák meg, hogy lezárják az érintett szakaszt az autók elől, és csak az ott lakók hajthatnának be.
2020.május 25.