Publicisztikák, vélemények

péntek, 2020, április 3 - 09:48
Már 17 uniós tagállam, köztük Szlovákia is csatlakozott ahhoz a levélhez, melyben a rendkívüli vészhelyzeti intézkedések miatt aggódnak a demokráciáért. Az Európai Bizottság elnöke néven nevezte Magyarországot, az EP újabb hetes cikkely szerinti eljárást akar, a Fideszt pedig már csak hajszál választja el attól, hogy tényleg kizárják a Néppártból. Nehéz megmagyarázni, Orbán Viktornak miért éri meg kockáztatni az elszigetelődést, az elemző szerint ha a kormány a járványhelyzetet a saját hatalmi céljainak a megvalósítására használja, annak gazdasági és nemzetközi politikai következményei lehetnek.
péntek, 2020, április 3 - 09:41
Szerda éjjel küldött levelében arra figyelmeztette a Fehér Házat az Egyesült Államok Nemzeti Tudományos Akadémiája, hogy az új típusú koronavírus (SARS CoV-2) nemcsak úgy terjedhet, hogy a fertőzött személy ráköhög vagy rátüsszent valakire, hanem elég, ha egy légtérben tartózkodik vele, mert már a beszéd, sőt a kilégzés is kockázati tényező a vírus átadásában.
péntek, 2020, április 3 - 09:34
péntek, 2020, április 3 - 09:25
Ne Magyarországgal. Értem?
péntek, 2020, április 3 - 09:00
Teherán-NewYork-Budapest, 2020. április 3. péntek (MB)
péntek, 2020, április 3 - 08:59
Várhatóan a jövő hét elején Áder János államfő az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének előterjesztésére a bírósági igazgatási szervezet elnökhelyettesévé nevezi ki Erőss Monikát, értesült az Index. Információinkat az OBH többszöri kérdésünkre sem cáfolta, annyit pedig megerősítettek, hogy Erőss Monika pályázott az OBH elnökhelyettesi posztjára, Senyei György OBH-elnök pedig:
péntek, 2020, április 3 - 08:52
Orvosok, ápolók kerültek járványügyi megfigyelés alá a Szent Imre kórházban, az érsebészeti osztály nem ügyel – derül ki a lapunk birtokába került iratból.
csütörtök, 2020, április 2 - 11:54
Csak rá kell kattintani a kérdésre és máris megtudjuk, amit még eddig esetleg nem tudtunk!
csütörtök, 2020, április 2 - 09:11
Élénkül a kereslet a kortárs magyar, élő képzőművészek iránt, a tavalyi aukciós szezon az ő sikereiket hozta. A toplistát Nádler István vezeti, alkotásai több mint százmillió forint összértékben keltek el 2019-ben - derül ki a Műtárgy.com összefoglalójából. Az elmúlt 12 év aukciós bevételeit tekintve Reigl Judit festőművész áll a lista élén.
csütörtök, 2020, április 2 - 08:43
Demokratikus a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az ARD országos közszolgálati televíziónak. A parlament bármikor visszavonhatja a kormánynak adott felhatalmazást, ami „egyedülálló Európában” – mondta a miniszter.

Oldalak