Publicisztikák, vélemények

péntek, 2020, június 5 - 08:21
A szakértők azt jósolták, hogy a koronavírus járvány következtében különböző gyógyszerkészítmények esetén gyártási, hatóanyagbeszerzési gondok állhatnak fenn, illetve a megnövekedett kereslet miatt is kifogyhat egy-egy gyógyszer a hazai készletből. A Pénzcentrum megvizsgálta, hogyan alakulnak a termékhiányok a patikákban, mennyiben változott a helyzet az egy évvel korábbi állapothoz képest. Azt is mutatjuk, mit tehet egy beteg, ha egy általa szedett készítmény esetén lép fel gyógyszerhiány.
csütörtök, 2020, június 4 - 09:02
Az eredeti elképzeléssel ellentétben még sem szerelnek fel kamerákat az iskolákban. "Csak" iskolaőröket vezényelnek – első körben – 500 iskolába, melyek harmada szakiskola. Az iskolai erőszak megszüntetésére és megelőzésére összeállított törvényjavaslat már a parlament előtt.
csütörtök, 2020, június 4 - 08:59
Trianon századik évfordulójáról ír a nyugati sajtó.
csütörtök, 2020, június 4 - 08:55
csütörtök, 2020, június 4 - 08:50
Az online kassza a legjövedelmezőbb, ahogyan a rengeteg állami-önkormányzati nagyberuházás és a pénzszállítás is ontja a nyereséget Garancsi Istvánnak.
csütörtök, 2020, június 4 - 08:48
A trianoni megemlékezésnek arról kell szólnia, hogy azok az elvek, amelyek alapján a békét meghirdették, mind a mai napig csorbulnak – figyelmeztet Ungváry Krisztián történész a századik évfordulón.
csütörtök, 2020, június 4 - 08:43
Magyarországot kifacsarta az első világháború és a spanyolnátha, a végső tőrdöfést pedig a trianoni békeszerződés jelentette száz évvel ezelőtt. Ám ahány ember, annyiféle Trianon létezik – a korabeli naplók ennek a legjobb bizonyítékai. Mit éltek át az anyaországba menekülők, hogy élte meg egy vagonlakó gyerek vagy egy budapesti hivatalnok a felgyorsuló eseményeket? Schmidt Anikó főlevéltárossal kutattunk a százéves emlékek között.
csütörtök, 2020, június 4 - 08:40
A Magyar Orvosi Kamara (MOK) részt vesz az egészségügyi ellátórendszer átalakításáról szóló gondolkodásban, közben pedig az egészségügyi dolgozók bérrendezéséért is küzd.
szerda, 2020, június 3 - 09:01
A legtöbben feltehetőleg nemmel felelnének arra, hallottak-e már valaha is a csupasz földikutyáról. És ez így is van jól, hiszen ha rápillantanának az Etiópiában, Kenyában és Szomáliában fellelhető rágcsálóra, könnyen egy horrorfilmben éreznék magukat. A ráncos test a szfinx macskákra emlékeztet, mindehhez pedig jön a hosszú patkányfarok, és ami talán a legrémisztőbb, az ugyancsak fehér, két pár hegyes metszőfogban végződő fej, hasznavehetetlen és alig feltűnő szemekkel.
szerda, 2020, június 3 - 08:55
A finnek pedig gusztustalannak és lehangolónak minősítették a kormányzati bocsánatkérő kampányt.

Oldalak