Zsidó Művészeti Napok (máj.28.-jún.14.)

INDUL A NYÁR, FOLYTATÓDIK A ZSIMÜ
 

Kedves Barátunk!

A nyár első napján is nagyszerűbbnél nagyszerűbb programokat kínál a Zsidó Művészeti Napok!

 

A nyár első estéjén az Uránia Nemzeti Filmszínház színpadára idézzük a 70-es évek beat korszakának legismertebb slágereit! A számos szakmai elismeréssel díjazott zeneszerző, zongorista, énekes Lerch István,  több mint 40 éve a magyar pop-rock élvonalának egyik vezető művésze. A koncert gerincét az ő dalai alkotják, olyan dalok csendülnek fel, mint a Jégszív, az Angyallány, aTűzvarázsló, a Gyere és szeress, a Pesti lány, vagy a  Gyere, hangolj rám.

És ezen az estén debütál egy vadonatúj dal, toleranciáról, a békés együttélésről, a címe: Két part! 
"...szemben áll a szó másikkal,
nem értjük, pedig hallható. 
Szemben áll egy kéz egy másikkal, 
de a jobb és a bal már nem jól fogható..."

Az est másik főszereplője a gyönyörű Malek Andrea, a koncert vendége a hazai a capella koronázatlan királya, a Singer Street!

Ébredés - Lerch István és Malek Andrea estje
június 1., 19:00
Uránia Nemzeti Filmszínház

Zsidó Művészeti Napok - Ébredés - Lerch István és Malek Andrea - 2016. június 1. Uránia

István és Andi ajánlója...

 

Utolsó filmjéhez érkezett három naposNyári Zsifi-sorozatunk. Záró akkordjaként a kertmozivá alakítottFogas Házban Arnon Goldfinger izraeli-német dokumentumfilmjét vetítjük. A történet alapjául az a sokkoló felfedezés szolgált, amelyet az író-rendező tett

elhunyt nagyanyja Tel-Aviv-i lakásában tett Németországban született nagyszülei múltjáról és barátairól...

Nyári Zsifi - A lakás
június 1., 20:00
Gödör Klub

 

JEGYVÁSÁRLÁS

 

További programjainkról ITT tájékozódhat!

 

 

A Zsidó Művészeti Napok szervezője: 
Kultúr Produkciós Iroda Kft.   

Elérhetőségeink:
C:1072 Budapest, Akácfa utca 47.
T: 344 54 09
M: info@zsidomuveszetinapok.hu

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.