Zsidó Művészeti Napok 2016

A Zsidó Művészeti Napok idén tavasszal először kerül megrendezésre Budapesten, május 28. - június 14. között!
 
KÉT HÉT ÖSSZMŰVÉSZETI ZSONGÁS...
 
Jöjjön el az első Zsidó Művészeti Napokra, amely egy olyan multikulturális befogadó tér, ahol nemcsak keresztezik egymást, hanem a zsidó kultúra fókuszba állításával eggyé válnak a különböző művészeti ágak.

A Zsidó Művészeti Napok idén tavasszal először kerül megrendezésre Budapesten, május 28. - június 14. között!

Az izraeli Beer-Sheva Színház társulata Slichot című vendégjátékával érkezik Budapestre, Tony Lakatos a világhírű jazz zongoristával, Jasper van't Hoffal hoz páratlan zenei csemegét,
míg a hamisítatlan party hangulatért az Európa szerte jól ismert Amsterdam Klezmer Band felel.

Legnagyobb szabású koncertünket a vonók ördögei, a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar adja június 5-én. A virtuóz est kiemelt vendége Szakcsi Lakatos Béla!

Vonós hangszereket szólaltat meg a friss Liszt Ferenc-díjas kivételes érzékenységű, zseniális művész, Lajkó Félix is, aki ezúttal vonós triójával lép színpadra. A blues fenegyerekeinek füstös session-je a  budapesti éjszaka látványával párosul, hiszen
Ripoff Raskolnikov és Littel G Weevil június 11-én az A 38 Hajón játszik.

A  magyar beat korszak Lerch István és a gyönyörű Malek Andrea Ébredés című koncertjén elevenedik meg, a hazai a capella koronázatlan királya, a Singer Street vendégszereplésével.

Kulcsár Noémi Tellabor, Woody Wood című interaktív kortárs táncszínházában Woody Allen neurotikus figurái ezúttal a  tánc nyelvén lépnek túl a hétköznapiságon, a Mazel Tov és a Fogasház tereiben.

Kiemelt szerep jut a műfajok találkozásának. A Frankel utcai zsinagógában soha eddig nem hallott fúziónak lehetünk fül- és szemtanúi. 

A cimbalom, az ének és a hegedű nagymesterei, Szirtes Edina „Mókus” és Lukács Miklós, Csak a szívem érzi című közös koncertjén Bartók és Bach, Radnóti és József Attila a nép- és klasszikus-, a kortárs zene és a jazz fonatában válnak elevenné.
Kováts Kirszta és Nyáry Krisztián közös estjén nagy íróink addig nem ismert szerelmi történetei, igazi hősei és merész magyarjai június 4-én kilépnek a papírra vetett sorok közül és a Kováts Kriszta Kvintett dallamainak ölelésében válnak elevenné.
Két zsidó Amerikában címmel Horgas Eszter fuvolaművész, a crossover műfajának eklatáns képviselője, most is műfaji korlátok nélkül szárnyal a ClassJazz Band és számos vendégművész társaságában.
Barátait hívja a színpadra Gálvölgyi János, Jókedvet adj, Uram! című estjén, ahol Hernádi Judittal és Benedek Miklóssal közösen rádiós és televíziós felvételek kulisszatitkait, bakikat, tréfákat, félreértett szituációkat, izgalmas szakmai útjaik
és közös kalandjaik emlékeit osztják meg a közönséggel.

Somló Tamás egy csokorra valót nyújt át több évtizedes pályafutása dalaiból, amelyek tolmácsolásában kitűnő zenész barátai segédkeznek, köztük Geszti Péterrel és Gerendás Péterrel.

És velünk lesz Röhrig Géza is, akinek idén jelent második verses kötete, Az ember aki cipőjében hordta a gyökereit. Többek között ezekről a versekről is szó esik majd június 7-én a Mazel Tovban!

Ugyanitt két nappal később Csákányi Eszter felolvasószínházát láthatják, amelyben Rubin Eszter, Barhesz című regénye elevenededik meg.
 
JEGYVÁSÁRLÁS
 
Zsidó Művészeti Napok - 2016. május 28.-június 14. - két hét összművészeti zsongás
Nézze meg kisfilmünket és érezze meg a ZSIMÜ hangulatot!
 
Májusra egyre hosszabbak és melegebbek a nappalok, önkéntelenül nyitottabbá válunk az újra, befogadóbbá mindarra, ami feltölt minket.  Mi ennek a  szellemében rendezzük meg ezt a kivételesen különleges tavaszi programsorozatot.
 
 
 
 

 Zsidó Művészeti Napok szervezője: 
Kultúr Produkciós Iroda Kft.   

Elérhetőségeink:
C:1072 Budapest, Akácfa utca 47.
T: 344 54 09
M: info
@zsidomuveszetinapok.hu

 
cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.