Zsidó Művészeti Napok 2016

A Zsidó Művészeti Napok 2016. május 28–június 14. között kerül megrendezésre. Az ismert hazai előadók mellett fellép az izraeli Beer-Sheva Színház társulata, műsoron: a Slichot című darab, de eljön a méltán népszerű és neves művész Tony Lakatos Münchenből, Csordás Klára Párizsból és az idén 20 éves Amsterdam Klezmer Band Hollandiából.

A  Zsidó Művészeti Napok  idén tavasszal először kerül megrendezésre Budapesten.

A rendezvénysorozat a zsidó kultúra sokszínűségét mutatja be hazai és külföldi előadókkal. Egyszerre több helyszínen is várják a látogatókat.

A programoknak az ismert kulturális terek, koncert-, színház-, és mozik mellett, mint pl. a Liszt Ferenc Zeneakadémia, Uránia Nemzeti Filmszínház, Átrium Film- Színház, A38 Hajó, BMC-, Frankel Leó utcai zsinagóga,  a gasztronómiai élvezeteknek a Gödör Klub, a Fogasház és a Mazel Tov ad otthont.

A  Zsidó Művészeti Napokhoz a fővároson kívül több nagyváros is bekapcsolódott, pl: Debrecen, Sopron, Zalaegerszeg, Veszprém.

A Zsidó Művészeti Napok 2016. május 28–június 14. között kerül megrendezésre.

Az ismert hazai előadók mellett fellép az izraeli  Beer-Sheva Színház társulata, műsoron: a Slichot című darab,  de eljön a méltán népszerű és neves művész Tony Lakatos Münchenből, Csordás Klára Párizsból és az idén 20 éves Amsterdam Klezmer Band Hollandiából.

17 éves  szervezői tapasztalatával  egy olyan kulturális-turisztikai rendezvénysorozatot indít  útjára a Kultúr Produkciós Iroda, amely ezzel a márkanévvel nincs korlátozva sem időben, sem térben.  A Zsidó Művészeti Napok alapító igazgatója Dr. Vadas Vera.

Dr. Vadas Vera, a Zsidó Művészeti Napok igazgatója, betegség miatt nem tudott részt venni a mai sajtótájékoztatón. Üzenetét levélben küldte el.

“A nevem, az elmúlt  l7 év során összefonódott a Zsidó Nyári Fesztivállal. A rendezvénysorozatot  2o14-ben befejeztük, de abba a szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy helyette 2 zsidó kulturális eseménysorozat indult.

Az egyik a BZSH-Mazsihisz hatáskörében, már  a múlt évben megszervezett Zsidó Kulturális Fesztivál, a másik pedig a  Zsidó Művészeti Napok, amelyet most indítunk útjára, és ma eljutottunk oda, hogy ezen a sajtótájékoztatón  ismertethetjük a rendezvénysorozat programjait.

Az, hogy két rendezvény lett az egyből, mindenkinek jó azt hiszem. Jó a művészeknek, hiszen több fellépési lehetőséget jelent számukra,jó a befogadó közönségnek, mivel még több rendezvény meglátogatására van lehetőségük. Jó a fővárosnak, ezen belül a VII. kerületnek,  hiszen gazdagodik a kulturális paletta és ezzel – remélhetőleg -  a turisták érdeklődése is.  Idén  májusban, egy kulturális-folyamot indítunk el.  Ez is az egyik jellegzetessége a Zsidó Művészeti Napoknak, hogy sem térben, sem időben nincs megkötve. Igyekezni fogunk az év folyamán is programokat  szervezni. (…)

A Zsidó Művészeti Napok támogatottságáról, pénzügyi hátteréről:

Több pályázatunk van folyamatban, talán a legjelentősebb az NKA-nál, várjuk a döntést.  Biztató ígéretünk van a VII. kerületi Polgármesteri Hivataltól, hogy támogatják a rendezvényt. Támogatást kapunk az Izraeli Nagykövetségtől, néhány izraeli cégtől és néhány magyar nagyvállalattól. Köszönjük!

Összességében fontos információ, hogy a Zsidó Művészeti Napok egy privát kezdeményezés, a Kultúr Produkciós Iroda Kft vállalkozása. Bízunk benne, hogy az első év a jegyértékesítéssel,  ha nem is nyereségessé, de null szaldóssá hozza ki a rendezvényt, amihez nagy szükségünk van a sajtó támogatására, és ez úton is kérem a tisztelt újságírókat, hogy segítsék eljuttatni a nyilvánossághoz a Zsidó Művészeti Napok programjait,  mert mint tudjuk nem elég jó rendezvényt szervezni, el is kell tudni adni….”

A sajtótájékoztató háziasszonya  és a Zsidó Művészeti Napok művészeti menedzsere Ámon Betti  volt.

Köszöntőt mondott IIan Mor, Izrael Állam rendkívüli és meghatalmazott budapesti nagykövete. A nagykövet úr köszöntőjét Breuer Péter úr fordította és tolmácsolta magyarra.

A  Zsidó Művészeti Napok egyik érdekessége a 2016.június 14-én este 19 órakor  kezdődő est,  IIan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövetének felolvasó estje

Közreműködik: Székhelyi József — színművész

BMC

2016. május  28. (szombat) 19.30

A Zsidó Művészeti napok nyitóeseménye

EMLÉKEZNI ÉS EMLÉKEZTETNI

A Camerata Orphica Kamarazenekar koncertje (Ausztria)

Vezényel: Amaury du Closel (Franciaország)

Közreműködik:  Korcsolán Orsolya – hegedű

Kiállítás -  A holokausztban elpusztított zeneszerzők és zenészek emlékére, akik nem érhették meg hogy műveik a szabad világban felcsendüljenek.

Fotók a sajtótájékoztatón, a Mazel Tov-ban  készültek .

Fotok: Gergely Bea

Zsidó Művészeti Napok sajtótájékoztató 001

Zsidó Művészeti Napok sajtótájékoztató 008

Zsidó Művészeti Napok sajtótájékoztató 011

Zsidó Művészeti Napok sajtótájékoztató 015

 

 

 

 

 

 

cikkfeltöltő: 
Gergely Bea

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.