XV. kerületi hírek

Németh Angélát választották a XV. kerület polgármesterévé

Tisztelt Kerületi Választópolgárok! A szavazatok 100 %-os feldolgozottsága alapján a szeptember 30-i időközi polgármester-választás győztese Németh Angéla, a RÁTE - Szolidaritás jelöltje.

A szeptember 30-án megtartott időközi választáson Németh Angélát a RÁTE és a Szolidaritás közös jelöltjét az érvényesen leadott szavazatok 50,95 %-ával (11 287 szavazat) polgármesterré választották.

László Tamás, a Fidesz-KDNP közös jelöltje a szavaztok 47,81 %-át (10 590 szavazat), Kerezsi László, a Munkáspárt jelöltje a szavaztok 1,24 %-át (275 szavazat) szerezte meg.

A választási eredményekről készült szavazóköri jegyzőkönyvek az alábbiakban részletezettek szerint tekinthetőek meg.

http://www.bpxv.hu/hirek/szavazokori-jegyzokonyvek-2

 

Tájékoztató a választás után a hivatalban

Tájékoztatót tartott Németh Angéla polgármester és dr. Lamperth Mónika jegyző a hivatal munkatársainak október 2-án. A szeptember 30-i időközi polgármester-választáson polgármesternek választott Németh Angéla ismertette elképzeléseit a kerület jövőjével és a hivatal munkájával kapcsolatban. A választás végeredménye október 3-án 16 órakor vált jogerőssé.

http://www.bpxv.hu/hirek/72345

 

Ülésezik a Képviselő-testület

Önkormányzatunk Képviselő-testülete október 9-én (kedden) 16 órakor, majd 19 órától ülésezik. Minden érdeklődőt tisztelettel és szeretettel várunk a helyszínen és az internetes közvetítés idején a képernyők előtt!

http://www.bpxv.hu/ules/2018-10-09-kepviselo-testulet

http://www.bpxv.hu/ules/2018-10-09-kepviselo-testulet-2

 

Németh Angéla polgármester interjút adott az ATV műsorában

Október 1-jén este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt Németh Angéla polgármester asszony.

http://www.atv.hu/videok/video-20181001-nemeth-angela

 

Megkérdezzük a polgármestert

A Megkérdezzük a polgármestert legutóbbi adásában kerületünk díszpolgára, dr. Géczy István végső búcsúztatásáról, a Fázis utca felújított útburkolatának átadásáról, valamint az idén 172 tanulmányi ösztöndíjban részesült kerületi diák kitüntetéséről, a megváltozott és kibővült tanulmányi ösztöndíjrendszerről beszélt Németh Angéla - itt még - polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármesterként.

http://xvmedia.hu/video/190-adas/ 

 

Parlamenti pillanatok

A Parlamenti pillanatok legutóbbi műsorában az Ipolydamásdon épülő híd jelentőségéről, a falu díszpolgáraként és képviselőként biztosított támogatásáról, valamint az M3-as zajvédő falának megépítése témájában tartott lakossági fórumról és az ügyben tett országgyűlési felszólalásáról is beszélt Hajdu László országgyűlési képviselő.

http://xvmedia.hu/video/16-adas/

 

Eseti bizottsággal oldanák meg a kilakoltatások ügyét – a RÁTE is helyet kapna benne

A kilakoltatásokról és erre a problémára megoldást nyújtó parlamenti eseti bizottság felállításáról tartott sajtótájékoztatót a Rászorulókat Támogatók Egyesület (RÁTE) képviseletében Németh Angéla alpolgármester és a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke, Székely Sándor szeptember 26-án. Az eseti bizottságba nemcsak a parlamenti pártok delegálhatnak tagokat, hanem minden egyes párt felkérhet civil szervezetet is, hogy vegyen részt a bizottság munkájában – mondta Székely Sándor. Az elnök a RÁTE egyesületet kérte fel, hogy az esetlegesen felálló bizottságban dolgozzanak, hiszen hosszú évek óta foglalkoznak a devizahitelesek problémáival, segítenek ezeken az embereken.

Németh Angéla megköszönte a bizottsági tagságra való felkérést, és elmondta, hogy a RÁTE-ban évek óta működik jogtanácsosi szolgáltatás, ami segítséget nyújt a devizahiteleseknek, akár a per folyamán is képviselik őket. Az alpolgármester hangsúlyozta, nemcsak a devizahitelesek kerülhetnek ilyen helyzetbe, hanem azok is, akik önkormányzati bérlakásban élnek.

Németh Angéla emlékeztetett, hogy a 2010 és 2014 közötti ciklusban 135 esetben lakoltatott ki az önkormányzat önkormányzati bérlakásban lakókat. Ez 2014 és 2018 között egyszer sem történt meg. Aki válságos helyzetbe került, azon próbáltak segíteni, esetleg kisebb komfortfokozatú lakásba költöztették őket, illetve amennyire lehetett, a szociális rendszeren keresztül támogatást nyújtottak az adósság csökkentéséhez.

http://xvmedia.hu/eseti-bizottsaggal-oldanak-meg-a-kilakoltatasok-ugyet-a-rate-is-helyet-kapna-benne/

 

Megemlékezés az aradi vértanúk gyásznapján

Tisztelt Kerületi Lakosok! Az aradi vértanúk gyásznapja tiszteletére Önkormányzatunk központi megemlékezést szervez október 5-én (pénteken) 10 órakor a Batthyány Emlékkertben (Budapest XV. kerület, Kossuth utca). Németh Angéla polgármester asszony nevében minden érdeklődőt tisztelettel és szeretettel várunk!

 

Kiss Ernő emléktáblájának megkoszorúzása

Tisztelt Kerületi Lakosok! A XV. kerületi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat ünnepi megemlékezést és koszorúzást szervez október 5-én (pénteken) 11.30-kor Kiss Ernő örmény származású '48-as altábornagy, aradi vértanú emléktáblájánál (Budapest XV. kerület, Szentmihályi út 3-11. és a Kiss Ernő u. 47/2. szám alatt lévő sarokház) a Nemzeti Gyásznapon. Minden érdeklődőt és kerületi megemlékezőt tisztelettel és szeretettel várunk!

 

„56-os Emlékfutás”

A XV. kerületi Önkormányzat idén nyolcadik alkalommal rendezi meg az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére az „56-os Emlékfutás” elnevezésű rendezvényt. Az eseményt az elmúlt években mindig kiemelt érdeklődés kísérte, rendre több ezer futó vett részt rajta. Idén október 23-án (kedden) 10.20-kor rajtol a kerület egyik legnagyobb szabadidősport eseménye. Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

http://www.bpxv.hu/hirek/56-os-emlekfutas

 

Klubdélutánok az egészség jegyében a XV. kerületi 60+ korosztálynak

"Egészségesen öregedni, vidáman élni" mottóval klubdélutánokat szervezünk az egészség jegyében teadélutánnal, ismeretterjesztő és szórakoztató előadásokkal a XV. kerületben élő 60+ korosztály tagjai számára a Kinizsi TTK Klubházban (Budapest XV. kerület, Kert köz 2.). A programon való részvétel ingyenes, előzetes jelentkezés a 06 70 440 40 22-es mobilszámon vagy az elnok@kinizsittk.eu e-mail címen. Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!