Washington a keleti kapcsolatot részesíti előnyben a NATO helyett

Washington-Budapest, 2017. március 21. kedd (MSZF)

Washington a keleti kapcsolatot részesíti előnyben a NATO helyett

Washington-Budapest, 2017. március 21. kedd (MSZF)

 

     Donald Trump amerikai elnök úgy döntött, hogy a NATO helyett a keleti kapcsolatokra összpontosít, ezért Rex Tillerson külügyminiszter helyett külügyminiszter-helyettesi szinten képviselteti magát a NATO külügyminisztereinek április 5-6. között tartandó brüsszeli tanácskozásán – jelentette a Magyar Békekör kedden.

     Április 6-7. között az Egyesült Államokba látogat Hszi Csin-ping kínai elnök, akit Trump floridai, Mar-a-Lago-i nyaralójában fogad. Tillerson külügyminiszter pedig ugyancsak áprilisban Moszkvába látogat – értesült a Reuters washingtoni forrásból. A brit hírügynökség megjegyezte: Tillerson az Exxon Mobil elnökeként éveken keresztül együtt dolgozott az orosz kormánnyal, és ellenezte az Oroszország elleni szankciókat, mert ártanak az amerikai üzleti érdekeknek.

     Washingtonban szerdára összehívták a NATO külügyminisztereinek speciális tanácskozását az Iszlám Állam terrorszervezet elleni közös fellépésről. Tillerson ezen részt vesz, hiszen Trump elnök az Iszlám Állam megsemmisítését tűzte ki fő célként. Az USA meg akarja nyerni NATO-partnereit a közös akcióhoz a Közel-Keleten és Észak-Afrikában – írja a Magyar Békekör.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.