Volt szovjetköztársaságok újabb intézkedései a terrorizmus ellen

Jereván-Budapest, 2016. október 14. péntek (MSZF)

Pótlólagos intézkedéseket hozott a terrorizmus ellen a volt szovjetköztársaságokat tömörítő Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (CSTO) pénteken, Jerevánban – értesült a Magyar Békekör.

      Jóváhagyták a tagállamok kollektív biztonsági stratégiáját 2025-ig. Egységes listát dolgoztak ki arról, hogy milyen csoportokat minősítenek terroristának, illetve szélsőségesnek. Állást foglaltak az Örményország és Azerbajdzsán közötti konfliktusról Hegyi Karabahért.

     Megvizsgálták, milyen következménnyel jár közös biztonságukra és a stabilitásra nézve az egyoldalú rakéta-pajzs rendszer kiépítése, és úgy döntöttek, hogy válságközpontot létesítenek a megfelelő válaszlépésre tömbjük biztonsága érdekében.

     Döntés született a fegyverek és a katonai hardware standardizálásának elvéről, valamint a CSTO közös fegyveres erői kiképzési rendszerének fejlesztéséről 2020-ig. Jegyzőkönyvet írtak alá a CSTO gyorsreagálású kollektív ereje katonai kontingenseinek létrehozásáról, struktúrájukról és állomásoztatásáról, döntést hoztak a tagállamok rendkívüli helyzetben történő válaszlépéséről, továbbá a 2017. évi költségvetésről. Úgy döntöttek, hogy a CSTO új főtitkárát Szentpéterváron választják meg az év végén tartandó tanácskozáson.

     A CSTO tagjai: Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Oroszországi Föderáció, Tádzsikisztán, Üzbegisztán, Moldova, Türkmenisztán.

     A magyar közszolgálati média nem adott hírt a CSTO üléséről, sem pedig a volt szovjetköztársaságok katonai döntéseiről – jegyezte meg a Békekör.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

 

 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.