Volt egy NÉPSZABADSÁG....Meghívó!

Kedves Barátunk!

 

Megint elvettek tőlünk valami fontosat: a lapunkat. Igényes újság volt. Igen, VOLT, múlt időben, mert megfojtották. Reménykedhetünk, hogy feltámad, de nagy kérdés, hogy melyik valóságban...
Emlékezzünk rá tisztelettel és búcsúztassuk el szeretettel.
Tudósok, politológusok, újságírók, művészek bevonásával 2016. november 24-én (csütörtökön) 14 órakor estig tartó programot szervezünk, hogy együtt elemezhessük a fékeveszett hatalom legújabb bosszúját. És keressük együtt a kiutat.

Tartson velünk aznap és hívja el ismerőseit is!

 

Az esemény a facebook-on: https://www.facebook.com/events/335555816819190/

PROGRAM:

14:00–15:00
RELIKVIAGYŰJTÉS
Kérjük mindazokat, akiknek van valamilyen tárgyi emlékük, relikviájuk, gyűjteményük, fontos cikkeik, fotóik, karikatúráik, levonataik a lapból, vagy ahhoz kapcsolatos akár nyomdai, akár tárgyi emlékük, hozzák be ezen a napon (vagy akár a megelőző napokon) az Intézetbe, hogy méltó kiállítást szervezhessünk azokból. A vendégeket Böjte József és Cselényi László ötletgazdák fogadják. (A részleteket lásd lentebb.)

15:00–16:00
A NÉPSZABADSÁG ÉS MAGYARORSZÁG
Antal Attila, Fleck Zoltán, Krizsó Szilvia
Moderátor: Földes György

16:00–17:00
A NÉPSZABADSÁG-SZTORI
Eötvös Pál, Murányi András, Vörös T. Károly
Moderátor: Földes György

17:00–18:00
A BALOLDALI KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS LEHETŐSÉGEI
Bolba Márta, Böcskei Balázs, Misetics Bálint
Moderátor: Csunderlik Péter

18:00–19:00
A KÖZÖNSÉG KÉRDEZ
Baksa Roland, Csepelyi Adrienn, Tanács István
Moderátor: Pető Péter

TOVÁBBI KÖZREMŰKÖDŐK:
Erdős Virág, Csoma Judit, Lázár Domokos (Esti Kornél, Pegazusok Nem Léteznek), Németh Róbert (Pegazusok Nem Léteznek)

 

Helyszín: Politikatörténeti Intézet, I. emelet

(1054 Budapest, Alkotmány u. 2.)

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes és nem igényel előzetes regisztrációt.

 

A relikviagyűjtés lebonyolítása:

A relikviák a rendezvény előtti napokban (nov. 21-től) 8-19 óra között leadhatóak az intézet portáján (1054 Budapest, Alkotmány u. 2.). Itt átvételük beazonosíthatóan, a tulajdonos elérhetőségének rögzítésével történik meg. Őrzésükről a rendezvényig a Politikatörténeti Intézet gondoskodik, november 24-én 14 órakor pedig az újonnan behozott relikviákkal együtt kiállításra kerülnek a helyszínen. Aki szeretné megtartani az általa behozott emléket, hazaviheti, aki viszont a jövő generációira hagyományozná, az itt hagyhatja: ezeket a tárgyakat – közös kultúrkincsünk részeként – megőrizzük és később a nagyközönség számára elérhetővé tesszük.

 

 

EMLÉKEZTETŐ

Kassák Lajos avantgárdja és a magyar baloldal

 

A Politikatörténeti Intézet kerekasztal-beszélgetést rendez 2016. november 21-én (szerdán) 17:30-tól. Vendégeink:

KONOK PÉTER történész
PACSIKA MÁRTON művészettörténész

A beszélgetést vezeti: Csunderlik Péter

Részletes programért és leírásért kattintson ide!

Üdvözlettel:
 

Földes György
főigazgató

Politikatörténeti Intézet
1054 Budapest, Alkotmány u. 2.
Tel.: 301-2020

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.