Virológus: egy 10 ezer forintos bónusz újra fellendíthetné az oltási kedvet Magyarországon

Duda Ernő szerint sokan a hozzáférés hiánya miatt nem regisztráltak a koronavírus elleni védőoltásokra. A virológus a nemzetközi tapasztalatokra hivatkozva egy pénzbeli ösztönzés lehetőségét vetette fel az ATV-nek adott nyilatkozatában.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210725/virologus-egy-10-ezer-forinto...

Nekem az az érzésem, rengeteg olyan ember van, akinek nincs internet hozzáférése, nincsen számítógépe, és ennek következtében nem is tudna regisztrálni, még akkor se, ha akarna

- mondta Duda Ernő virológus az ATV-nek. A szakértő arra hivatkozott, hogy a nemzetközi tapasztalatok szerint a jutalmazás fellendíti az oltakozási hajlandóságot. Duda szerint a 3 millió hiányzó beoltott felét ezzel az eszközzel még a vakcina felvételére lehetne bírni.

A felvetéssel kapcsolatban az ATV Híradója megkereste az EMMI-t, akik válaszukban azt írták: az Operatív Törzs hamarosan több akciót is elindít az átoltottság további növelésére. Az nem derült ki, hogy ezek túlmutatnak-e az eddig bejelentett akciókon. Mint ismert, augusztusban az időseket, az iskolakezdés előtti napokban pedig a 12-15 év közötti tanulókat célozza meg aktívan a kormány.

Tudósításában az ATV emlékeztet, hogy nagyon lelassult a vakcinázási folyamat Magyarországon abszolút értelemben (a heti új oltások alig növekvő száma alapján), illetve nemzetközi összevetésben is.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.