"Világváros pénz nélkül" - A Városért Egyesület online beszélgetése Tüttő Katával

Kedves Barátunk!

 

Partnerséget ajánlott, mégis inkább letámadta Budapestet a kormány. Miközben Európa más kormányai segítő kezet nyújtottak a járvány elleni védekezés javát végző önkormányzatoknak, Orbán és a Fidesz a válságot kihasználva kisemmizte az önkormányzatokat, köztük a fővárost. 

 

Az ingyenes parkolással, az iparűzési adó megfelezésével és a szolidaritási hozzájárulás megemelésével a kormány addig fosztogatta a fővárost, hogy Budapest mára a központi költségvetés nettó befizetője lett. Ebben a helyzetben kellene a fővárosnak biztosítania a közösségi közlekedés zavartalanságát, vagy épp gondoskodni a közterületeink, parkjaink rendjéről, tisztaságáról. 

 

A Városért Egyesület következő online rendezvényén Tüttő Kata főpolgármester-helyettest Horváth Csaba, Zugló polgármestere, az egyesület elnöke kérdezi arról, hogy egyáltalán lehetséges-e ilyen körülmények között a város alapvető szolgáltatásait működtetni.

 

Az esemény időpontja: június 10., csütörtök 16 óra.

 

Technikai információk:

• Az eseményt az egyesület Facebook-oldalán közvetítjük.

• Az érdeklődők az eseményt a ZOOM-platformon is követhetik, a belépés módjáról az esemény előtt, emailben küldünk tájékoztatást.

• ZOOM-regisztráció: https://bit.ly/2TCrT6P.

 

Kérdésekre, hozzászólásokra mindkét platformon lesz lehetőség!

 

Kövesse az eseményt a Facebookon, ahol friss híreket is olvashat és megoszthatja a témával kapcsolatos véleményét, gondolatait is!

 

A Facebook-on arra is kíváncsiak vagyunk, hogy Ön szerint lehetséges-e Budapest alapvető szolgáltatásait működtetni, miközben az Orbán-kormány a válságot kihasználva kisemmizte az önkormányzatot? Várjuk válaszát!

 

Találkozzunk a ZOOM-on, illetve az egyesület Facebook-oldalán!

 

Üdvözlettel,

A Városért Egyesület

https://www.facebook.com/avarosertegyesulet

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.