Veneto: a Krím Oroszországé

Veneto olasz tartomány elismerte a Krím Oroszországhoz csatolását

Olaszország Veneto tartományának (székhelye Velence) közgyűlése szerdán határozatban szólította fel az olasz kormányt, hogy ismerje el a Krím Oroszországhoz tartozását, és helyezze hatályon kívül az Európai Unió Oroszország ellen irányuló szankcióit. A határozatot a tartomány jobboldali többsége hozta a kormányzó Északi Liga (Lega Nord) kezdeményezésére, Silvio Berlusconi Forza Italia pártjának támogatásával – jelentette a Magyar Békekör csütörtökön.

     A döntést azzal indokolták, hogy tiszteletben kell tartani a népek önrendelkezési jogát, hiszen a Krím lakossága 2014. március 16-án népszavazáson fejezte ki akaratát a visszatérésről Oroszországhoz.

     A Krím orosz többségű lakossága azért szavazott az elszakadásra Ukrajnától, mert Kijevben oroszellenes hatalomátvétel történt 2014. februárban, és az új rendszer vezetői megtagadták a kisebbségi autonóm jogokat az országban élő nemzetiségektől, köztük a legnépesebb orosztól.

     Tudomásul kell venni a Krím-félszigeten kifejezésre jutott népakaratot, azonnal véget kell vetni a szankcióknak, és teljesen helyre kell állítani a gazdasági kapcsolatokat Oroszországgal – áll a határozatban.  Döntésével Veneto a NATO-államok országrészei közül az első, amely hivatalosan is szembefordult a nyugati szövetségi rendszer oroszellenes vonalával, és kezdeményezte a szankciópolitika felülvizsgálását.

    A magyar hírközlő szervek nem adtak hírt a venetói határozatról – tudatta a Békekör.+++

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.