Vegyifegyver-ügy – a nyugati hatalmak akadályozzák a helyszíni tényfeltárást

Vegyifegyver-ügy – a nyugati hatalmak akadályozzák a helyszíni tényfeltárást

Asztana-Budapest, 2017. április 21. péntek (MSZF)

     A nyugati hatalmak megakadályozzák, hogy az ENSZ Vegyi Fegyverek Tilalmával foglalkozó szakosított szervezete (OPCW) független szakértőket küldjön Szíriába azért, hogy tényszerűen megállapítsa, kik vetettek be mérges gázt április 4-én Idlibnél – tudatta a Magyar Békekör az orosz-kínai külügyminiszteri megbeszélésen elhangzottak alapján, pénteken.

    Elutasították azt az orosz-szíriai közös sürgetést, hogy az OPCW küldjön tényfeltáró küldöttséget Khan Shaykhunba (Idlib) és Shayratba, arra a légi támaszpontra, amelyről – a nyugati állítás szerint – a mérges gázt bevető szír harci gép felszállt.  Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kínai kollégájával, Vang Jivel Asztanában folytatott csütörtöki megbeszélésén elmondta: Moszkva és Damaszkusz nem kapott választ arra a kérdésére, hogy honnan származnak azok a minták, amelyekről London és Párizs azt állítja, hogy bizonyítékul szolgálnak a szír kormányt illető vádjukra.

     Félő, hogy az OPCW hiteltelenné válik, ha nem áll ellen a nyugati nyomásnak, és nem küld független szakértőket a helyszínre. Lavrov szerint egyre több jel utal arra, hogy a nyugati hatalmak koholt vádja része annak a hosszú távú tervnek, hogy megdöntsék Aszad elnök kormányát. „Ezt meg kell előznünk” – mondta az orosz diplomácia vezetője.+++

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.