Van egy kínos probléma a felcsúti fiatalok világra szóló győzelmével a Bayern ellen

Miként a legutóbbi Puskás-Suzuki-Kupán (PSK) is történt, a felcsúti akadémisták elverték a világhírű Bayern München korosztályos csapatát a miniszterelnök falujában rendezett 8 csapatos nemzetközi labdarúgó-utánpótlás-torna nyitónapján.

https://444.hu/foci/2021/07/27/van-egy-kinos-problema-a-felcsuti-fiatalo...

A 2-0-s eredménnyel végződő hétfő délutáni mérkőzésről nem kis büszkeséggel számolt be az akadémia honlapja, illetve a Nemzeti Sport is, utóbbi tudósítása szerint a felcsúti fiatalokból álló csapat “Egyszerűen jobb volt nagynevű ellenfelénél”.

Van egy kínos probléma a felcsúti fiatalok világra szóló győzelmével a Bayern ellen

Végre egy olyan siker, aminek tényleg lehet örülni – gondolhatnánk, csakhogy van itt egy kis bökkenő.

Azt az apróságot ugyanis sikerült valahogy kifelejteni a mérkőzésről szóló beszámolókból és a mérkőzés utáni nyilatkozatokból is, hogy a Bayern München az egy évvel fiatalabb korosztályos csapatával vesz részt az idei Suzuki-kupán. Talán még a laikusoknak sem kell különösebben magyarázni, hogy mekkora előnyt jelenthet egy év a korosztályos sportolók esetében. Óriásit.

Márpedig a hétfői meccsen a Bayern csapatában játszók átlagéletkora (16,07 év) kereken egy évvel alacsonyabb volt a felcsútiakénál (17,09 év). Ami elég sokat levon a sportteljesítmény értékéből, remélem legalább a srácoknak szóltak a dologról, márcsak a saját fejlődésük szempontjából is borzasztó lenne, ha nem tudnának róla.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.