Vízparti séta a 225 éves Ferencvárosban

Budapest leglenyűgözőbb látványossága maga a Duna, mely Pestet és Budát nemcsak elválasztja, de össze is köti. A Víz Világnapja alkalmából Ferencváros Önkormányzata különleges sétára hív mindenkit, aki mind a modern építészet, mind a XIX. század épített öröksége iránt érdeklődik. Sétáljon velünk végig a ferencvárosi Duna-parton a MÜPA épületétől egészen a Fővám térig! 
  
Programunk: 
  
1. Séta a Művészetek Palotájában az alkotó vezetésével. 
     Zoboki Gábor építész, egyetemi tanár, az épület tervezője mutatja be pályájának talán eddigi legjelentősebb munkáját. 
  
Találkozó 17.15 perckor a MÜPA főbejáratánál. A bemutató időtartama 60 perc. 
  
2. Séta a Duna partján. Indulás 2017. március 22. 18.30-kor, a séta időtartama 90 perc, vezeti Gönczi Ambrus (Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény). 
  
Útvonal: MÜPA – Nemzeti Színház szoborparkja – Somlay Artúr sétány – Lechner Ödön fasor - Boráros tér – Nehru part – Fővám tér. 
  
A séta során megismerkedhetünk a Nemzeti Színház, a Boráros tér, a Nehru part, az egykori közraktárak, a Bálna és az egykori Fővámpalota (ma Corvinus Egyetem) építéstörténetével. 
  
A részvétel ingyenes, a sétán mindenki számára kihangosító készülék is rendelkezésre áll majd, melyet 400 forint ellenében lehet igénybe venni. A készülék használata természetesen nem kötelező! 

A korlátozott férőhely miatt, kérjük, regisztráljon a  e-mail címen vagy a 06209136717-es telefonszámon.

ÖS - MTI