A végrehajtási törvény módosításának első tapasztalatai

Mint kiderült a végrehajtási törvény módosítása csak apróbb kellemetlenséget jelent a bankok részére. A banki leleményesség már is mutatja magát. A bankok sorba kérdőjelezik meg az ingatlan értékét és új értékbecsléseket kérnek. Nem fogadják el az önkormányzat adó és értékbizonyítványát és az ingatlan értékét lényegesen alacsonyabban állapítják meg. Ráadásul az ingatlan szakértői díj is az ügyfelet fogja terhelni.

További intézkedésként bekeményítve az adóstárs és a kezesek ingatlanait is árverés alá veszik. Már érkeznek a panaszok miszerint, nem is a fedezet ingatlant árverezik elsősorban hanem a kezesek ingatlanjait. Akár 3-4 ingatlant is elvihetnek egy hitel végrehajtása alatt.

Igazából semmi nem változott. A bankok ugyanúgy érvényesíteni tudják követelésüket mint eddig.

Az árverések jó részét nem is bankok kezdeményezik, hanem azok a követeléskezelő cégek, melyekre a szerződéseket kedvezményezték. A töredék áron megvásárolt szerződésekből akár 500%-os hasznot is kihozhatnak.

A törvény kiegészítéseként a tartozást az ingatlan értékében kellene maximálni azokra a szerződésekre ahol a tartozást követeléskezelőkre engedményezték. Ez most az ország egyik legnagyobb üzlete. Az egész végrehajtási eljárás ezer sebből vérzik, bankok visszaélnek a joggal, mind a hét bőrt lehúzzák az adósokról.

Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesülete - OS

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.