Vásárlói létszám limitet vezet be áruházaiban a Tesco

A korábban már életbe lépett intézkedéseket újabb elemmel bővíti a Tesco: csütörtöktől az áruházakban egy időben csak előre meghatározott számú vásárló tartózkodhat – áll a cég közleményében.

Korábbi cikkek a témában:

Koronavírus: csütörtöktől a Tesco nyitvatartása is változik

Így lesznek nyitva húsvétkor a budapesti Tescók

Az egyes áruházakban már mai is működő intézkedés szerint egy időben az áruház alapterületéhez képest annyi ember tartózkodhat bent, ahány biztonságosan be tudja tartani a 2 méter távolságot egymás között. A pontos létszám így áruházanként változó.

A vásárlószámot egy applikáció segítségével az üzletek bejáratánál a Tesco munkatársai követik és ellenőrzik. A vásárlók – a más szolgáltatóknál, mint például gyógyszertáraknál, postáknál már bevált gyakorlatot követve – minden esetben az épületen kívül fognak sorban állni, a biztonságos távolság megtartásával.

Azon áruházaknál, ahol több bejárat is van, csak egyet lehet majd használni, így a belső üzletsorral is rendelkező áruházak esetében az épületben tartózkodók létszáma lesz a mérvadó.

Az új intézkedés a 65 éven felettiek védelme érdekében a nekik fenntartott vásárlási időszakra is vonatkozik: 9 és 12 óra között az áruházlánc munkatársai mind a létszámot, mind az életkort ellenőrzik.