Városliget: a főváros legnagyobb és legjobb játszóterét kezdik el építeni

(forrás: ligetbudapest.hu)

2019-ben elkészül az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, valamint befejeződik az Olof Palme Ház rekonstrukciója a Városligetben. Idén kezdődhetnek a Magyar Innováció Háza és a Új Nemzeti Galéria munkálatai is, emellett folytatódik a parkfejlesztés második üteme.

Az év első felében fejeződik be az Olof Palme Ház rekonstrukciója, amely 2019 nyarán a Millennium Házaként nyit majd, ahol először egy időszaki majd egy állandó kiállítás idézi meg Budapest és a Városliget első aranykorát.

2019-ben megindulnak az Új Nemzeti Galéria munkálatai is. Az épület jogerős építési engedéllyel rendelkezik, hamarosan kiírják a kivitelezési közbeszerzést.

A Magyar Innováció Háza modern megfogalmazásban, de Pfaff Ferenc 1896-os eredeti tervei alapján épül újjá ikonikus kupolájával együtt, amely kilátóként működik majd.

A parkfejlesztés második üteme év elején kezdődik a Hermina út-Ajtósi Dürer sor-Dózsa György út által határolt terület délkeleti harmadán. Családbarát újdonságokkal készülnek: felépítik a főváros egyik legnagyobb és legjobb játszóterét integrált és korosztályokra lebontott különleges játszóelemekkel, az aktív pihenést kedvelők számára pedig létrehoznak egy két kilométeres, teljes hosszán kivilágított futókört, mely mellett új sportpályák is helyet kapnak. A terület teljes növényzete is megújul és egy hatalmas rózsakertet is létesítenek a Millennium Háza bejáratához.

Halad a kivitelezés az Ötvenhatosok terén, ahol a Néprajzi Múzeum épülete, valamint a parkolási gondok megoldására egy nyolcszáz autó befogadására alkalmas mélygarázs is épül és a világhírű japán tervező, Fudzsimoto Szu tervei alapján a Magyar Zene Háza beruházás is elkezdődött. A fővárosi Állat- és Növénykert nagyszabású bővítése szintén jó ütemben halad előre