A Városért Egyesület kerekasztal-beszélgetése: „Az elmúlt hat év Budapesten”

Republikon Intézet meghívója

Kedves Barátunk!

Ezúttal A Városért Egyesület rendezvényt ajánljuk figyelmedbe. 

Az egyesület „Az elmúlt hat év Budapesten” című huszadik, „jubileumi” találkozóján különböző aspektusokból fogják bemutatni, hogy hogyan változott Budapest a Tarlós-korszakban. A kerekasztal-beszélgetés egyik felkért előadója kollégánk, Király Dávid, a Republikon Intézet szakértője.

A kerekasztal-beszélgetés
• időpontja: 2016. november 10., csütörtök, 17:00
• helyszíne: Újlipótvárosi Klub Galéria: 1136 Budapest, Tátra utca 20/b.

Program
17:00: Bevezető
17:10: Budapest, különböző nézőpontokból
• Egészségügy: Kincses Gyula, fül-orr-gége szakorvos, volt egészségügyi államtitkár
• Közlekedés: Király Dávid, a Republikon Intézet kommunikációs szakértője, http://bkvfigyelo.24.hu/ blog szerzője
• Oktatás: Lannert Judit, közgazdász és szociálpolitikus, T-Tudok Tudásmenedzsment és Oktatáskutató senior kutatója
• Városfejlesztés, urbanisztika: Ráday Mihály, filmoperatőr, rendező, a Budapesti Városvédő Egyesületet alapító elnöke
Moderál:
Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés tagja, az Egyesület elnöke
18:30: A közönség kérdései, hozzászólásai
19:00: Válaszok és összegzés

Az esemény Facebook-on: www.facebook.com/events/201962583578752/

Regisztráció: avarosert.egyesulet@gmail.com.

Az egyesület a beszélgetést követő kötetlen eszmecserén szívesen látja a megjelenteket egy pohár limonádéra vagy fröccsre.

Üdvözlettel,
Republikon Intézet

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.