Választási 1 x 1

KEDVES DEMOKRATA BARÁTAIM!   

2017. április 24-én – a mai napon – mint független országgyűlési képviselő – az alábbi levéllel fordultam minden számottevő tevő támogatottsággal bíró parlamenti és parlamenten kívüli ellenzéki párt vezetőjéhez (MSZP-től a JOBBIK-ig, Momentum Mozgalomtól a DK-ig). Valamint csatoltan megküldtem nekik a ,,VÁLASZTÁSI 1 X 1 Orbán Viktor és a FIDESZ 2018-as leváltására” koncepcióját és 2017. május 3-ra, egy zártkörű egyeztetésre hívtam meg őket.

Kérlek benneteket, hogy a levél elolvasása után tanulmányozzátok a koncepciót, amennyiben kérdésetek van, keressetek meg nyugodtan.

A koncepciónak saját Facebook oldala van: Választási 1x1 néven, illetve ezzel a névvel indítottam egy petíciót is a PETICIO.

COM oldalon: https://www.peticiok.com/valasztasi_1_x_1_orban_2018-as_legyzesere#form

Kérlek Benneteket, amennyiben Ti is úgy látjátok, hogy ez az elképzelés sikeres lehet, támogassátok és segítsetek abban, hogy minél nagyobb nyilvánosságot kapjon, amivel kellő nyomást tudunk gyakorolni a pártelnökökre, hogy személyes érdekeiket félre téve, az ország érdekében cselekedjenek!

                                                                                                         Üdvözlettel: Kónya Péter

Tisztelt Elnök Úr!

Az egyik olyan párt vezetőjéhez fordulok, amely elsődleges céljának tűzte ki 2018-ban a kormányváltást.

A FIDESZ által kialakított centrális erőtérben, a jelenlegi választási rendszer mellett Kormányváltásra csak abban az esetben van esélye az ellenzéki pártoknak, ha félretéve ideológiai ellentéteiket, korábbi sérelmeiket, készek közös áldozat vállalásra és a 2018-as választásokat megelőzően legalább egy technikai jellegű választási megállapodást megkötnek.

2018-ig a jelenlegi választási rendszer megváltoztatására nincs esélyünk. Az ,,úgynevezett” demokratikus ellenzék előválasztásra, vagy valamiféle választási együttműködésre tett kísérletei, mindez idáig kudarcot vallottak és a jövőt tekintve sem kecsegtetnek biztató jövővel.

2014 előtt magam is részese voltam annak a baloldali összefogásnak, amelynek csúfos választási vereség lett a vége. Nem hogy gyengítettük volna a centrális erőteret, közvetve még hozzá is járultunk annak megerősödéséhez.  

Feladva 25 éves katonai tiszti karrieremet, a Szolidaritás Mozgalom alapítójaként és vezetőjeként, majd független országgyűlési képviselőként teljes mértékben elköteleztem magam az orbáni rendszer megbuktatása mellett. Nem nézhetem tétlenül, hogy megismételjük múltbéli hibáinkat és szép lassan meneteljünk egy újabb választási kudarc felé.

Katonai stratégiai tapasztalataimat, mintegy 20 éves szakszervezeti és civil szervezeti vezetői múltamat felhasználva, tanulva a 2014-et megelőző választási előkészületekből és az azt követő sikertelen ellenzéki együttműködésből, elkészítettem egy komplex technikai választási megállapodási és cselekvési tervezetet ,,Választási 1x1” címmel.

A koncepció lényege, hogy a kormányváltásban érdekelt pártok, ideológiai és egyéb ellentéteik ellenére is képesek lehetnek egy technikai jellegű együttműködésre. A tervezet kiváltja, mintegy helyettesíti az előválasztást, ugyanakkor olyan automatizmusokra épül, amely gátat szab a nyilvánosság előtt zajló, elhúzódó parttalan vitáknak.

Kérlek, tanulmányozzátok, elemezzétek a csatolt koncepciót és cselekvési tervet!

  

Kónya Péter s.k.
országgyűlési képviselő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.