Tudod mi a jó termés titka? A Talajdoktor előadásán megtudhatod! // Tematikus Kertészkedés - Pályázati Felhívás // Budapesti Építészeti Filmnapok - Szavazz, melyik filmet néznétek újra! // AA School - The Uncommon Walk

  

Tudod mi a jó termés titka? A Talajdoktor előadásán megtudhatod!

Az egészséges növény biztosít csak egészséges és tápanyagban gazdag táplálékot.
Az életben gazdag, egészséges talaj segíti a növényeket, hogy számunkra ezt megadja, vagyis minden a gyökereknél kezdődik! :)

A talajmegújító mezőgazdaság segít a természetes folyamatok segítésével az öntermékeny talaj létrehozásában és fenntartásában.
Ismerd meg és próbáld ki a technológiát, amely a valóban fenntartható mezőgazdaság alapja.
Megismerheted, hogy ebben a folyamatban hol van szerepük a takarónövényeknek, a paránylényeknek, a gilisztáknak, ásóvillának, a zöldmulcsnak.

Kökény Attila, előadónk rákbetegségéből felépülve kezdett gazdálkodni, hogy a legmagasabb tápértékű táplálékot tudja fogyasztani, mert nem volt biztos a bioboltokban kapható, több ezer kilométerekről importált, féléretten betakarított biotermékek minőségében. Semmilyen mezőgazdasági múltja nem volt, grafikusként, majd informatikusként dolgozott, így a mezőgazdaságot is a rendszeranalízis és tervezés oldaláról közelítette meg. Az első szántója terméketlen és betonszerűen tömörödött föld volt, ezért elkezdte keresni, hogy mivel tudna javítani rajta. A megoldás a talajélet megteremtése lett, ami a híres mezőségi fekete talajokat is létrehozta.
Ebbe az elméleti és gyakorlati tudásba kapunk betekintést január 31-én szerdán este, 18:30-tól.

Az előadás nyilvános, a részvételi díj 1000 Ft, melyet a helyszínen lehet megváltani.
 

Időpont: 2018. január 31. 18:30

Helyszín: KÉK (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.)

 

 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
 
Tematikus kertészkedés
 

Jelenkezési határidő: 2018. február 15.

 

Értesz a textilfestéshez és másoknak is megmutatnád a fortélyokat, de nincs helyed, ahol festőnövényeket termeszthetsz? Jógázol és híve vagy a gyógytea készítésnek? Kutatási ötleted megvalósításához jól jönne művelhető földterület a városi környezetben, ha viszonzásként beavatnál minket az eredményeidbe? Osztálytársaiddal kipróbálnátok a természetismeret órán tanultakat a saját kis kertetekben, ha közreműködnétek ismeretterjesztő gyermekfoglalkozások megtartásában?

Nem kell mást tenned, mint 2018. február 15-ig megírni nekünk kozossegikertek@kek.org.hu emailcímre azt, hogy mit és hogyan, egyedül vagy barátaiddal, osztálytársaiddal, munkatársaiddal etc. termesztenél jövő tavasztól 4 fővárosi közösségi kertünk 5-8 m2 nagyságú parcellájának/emelt ágyásának valamelyikében. További részletek ITT.

 

 SZAVAZÁS 
 
Melyik filmet néznétek újra? Szavazz a képekre!

 

Szavazás 2018. január 25-ig!
 

Ti választjátok ki január 25-ig, hogy 25 kedvenc filmünk közül melyiket nézzük meg újra a 10. Építészeti Filmnapokon! A szavazók között fesztiválbérletet sorsolunk ki! 9 év // 9 filmfesztivál // 320 film az építészetről, designról, hanyatló és születő városokról, vizionárius építészekről, szokatlan városi közösségekről, lakatlan épületekről, óriásberuházásokról, a politika városformáló erejéről, az alkotás folyamatáról, az építészet médiumairól, megalopoliszok infrastrukturáiról, utópisztikus álmokról, a jövőbe vetett tervezői hitről, a boldogságról és természetesen a pingvinekről...

 

 PROGRAM
 
The Uncommon Walk

 

Date: 31 August - 9 September 2018.
 

AAVS Budapest collaborates closely with prominent art and architectural institutions (FUGA, KÉK and BVA) and creative international practices (Hello Wood and Ivanka Concrete) based in Budapest, as well as brings together an array of individuals as guest lecturers and workshop tutors who have developed a body of work relating to the theme of walking. Specialised workshops, guided experiments and project tutorials will be interspersed with evening public lectures and roundtable discussions. The output of AAVS Budapest’s ten-day activity, which will consist of a mixture of drawings, texts, sounds, images, films, collages, maps, catalogues, models and projections, will be exhibited in public as part of the renowned Budapest Design Week.

 

More information: http://www.aaschool.ac.uk/STUDY/VISITING/budapest

 

KORTÁRS ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT - KÉK 

cikkfeltöltő: 
GB