Trust your Architect! BIM tervezők // Tudod mi a jó termés titka? A Talajdoktor előadásán megtudhatod! // Tematikus Kertészkedés - Pályázati Felhívás // AA Visiting School

  

Trust your Architect! BIM tervezők

BIM tervezők

 

Tudod mit csinálnak a BIM managerek? 

Az épületinformációs modellezés (BIM) segíti a szakági munkarészek figyelembevételével a koordinált térbeli tervezést, valamint érdemi információt szolgáltat egy épület kivitelezése, majd üzemeltetése során. De vajon hogyan kell jól felhasználni az általunk előállított 3D modelleket és az ezekhez csatolt nem grafikus információkat? Milyen egy építészirodában BIM managerként dolgozni vagy éppen hogyan kell jól végigvinni egy projektet egy építészcsapattal? Mik a hazai törekvések és a nemzetközi trendek BIM ügyben? 
Gyere el 2018 első Trust your Architect! eseményére és a BIM-es szakma nagyágyúitól tudhatsz meg infókat! 

Meghívottak (a lista bővül!):
Jánky Zoltán (Opinion Builders), Zagorácz Márk (Lechner Tudásközpont)
Moderátor: Csúsz István, Kovács Ádám (Brick+Data)

A sorozatról:
A KÉK havi útbaigazító estje pályakezdőknek és pályatévesztőknek. Kezedben a diploma, de nem tudod, hogyan tovább? Melót keresel, külföldre mennél vagy irodát alapítanál? Értetlen a megrendelő? Elfajult a sokszög? A fiatal építészek élete nehéz. Gyere el és öntsd ki a szíved! Évente 600 építész végez ma Magyarországon. Mi lesz velük? Hová tartanak? A KÉK klubestjein utánajárunk.

A részvétel ingyenes!
Az esemény létrejöttét az NKA támogatja.
 

Időpont: 2018. február 5. 19:00

Helyszín: KÉK (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.)

 

 ELŐADÁS 
 
Tudod mi a jó termés titka? A Talajdoktor előadásán megtudhatod!

 

2018. január 31. 18:30 - KÉK
 

Az egészséges növény biztosít csak egészséges és tápanyagban gazdag táplálékot.
Az életben gazdag, egészséges talaj segíti a növényeket, hogy számunkra ezt megadja, vagyis minden a gyökereknél kezdődik! :)
A talajmegújító mezőgazdaság segít a természetes folyamatok segítésével az öntermékeny talaj létrehozásában és fenntartásában.
Ismerd meg és próbáld ki a technológiát, amely a valóban fenntartható mezőgazdaság alapja.
Megismerheted, hogy ebben a folyamatban hol van szerepük a takarónövényeknek, a paránylényeknek, a gilisztáknak, ásóvillának, a zöldmulcsnak.

Az előadás nyilvános, a részvételi díj 1000 Ft, melyet a helyszínen lehet megváltani.

 

 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
 
Tematikus kertészkedés
 

Jelenkezési határidő: 2018. február 15.

 

Értesz a textilfestéshez és másoknak is megmutatnád a fortélyokat, de nincs helyed, ahol festőnövényeket termeszthetsz? Jógázol és híve vagy a gyógytea készítésnek? Kutatási ötleted megvalósításához jól jönne művelhető földterület a városi környezetben, ha viszonzásként beavatnál minket az eredményeidbe? Osztálytársaiddal kipróbálnátok a természetismeret órán tanultakat a saját kis kertetekben, ha közreműködnétek ismeretterjesztő gyermekfoglalkozások megtartásában?

Nem kell mást tenned, mint 2018. február 15-ig megírni nekünk kozossegikertek@kek.org.hu emailcímre azt, hogy mit és hogyan, egyedül vagy barátaiddal, osztálytársaiddal, munkatársaiddal etc. termesztenél jövő tavasztól 4 fővárosi közösségi kertünk 5-8 m2 nagyságú parcellájának/emelt ágyásának valamelyikében. További részletek ITT.

 

 PROGRAM
 
The Uncommon Walk

 

Date: 31 August - 9 September 2018.
 

AAVS Budapest collaborates closely with prominent art and architectural institutions (FUGA, KÉK and BVA) and creative international practices (Hello Wood and Ivanka Concrete) based in Budapest, as well as brings together an array of individuals as guest lecturers and workshop tutors who have developed a body of work relating to the theme of walking. Specialised workshops, guided experiments and project tutorials will be interspersed with evening public lectures and roundtable discussions. The output of AAVS Budapest’s ten-day activity, which will consist of a mixture of drawings, texts, sounds, images, films, collages, maps, catalogues, models and projections, will be exhibited in public as part of the renowned Budapest Design Week.

 

More information: http://www.aaschool.ac.uk/STUDY/VISITING/budapest

cikkfeltöltő: 
GB