Trump a II. világháború koalíciós tapasztalatáról

Davos, Moszkva, Budapest, 2017. január 17. kedd (MSZF)

Az Egyesült Államok megválasztott elnöke nagyon tiszteli az orosz népet és kultúráját, és az ellenségeskedés dacára lehetségesnek tartja és bízik benne, hogy a következő években javulhat az amerikai-orosz viszony – mondta Anthony Scaramucci, Donald Trump üzleti tanácsadója a TASZSZ-nak Davosban adott nyilatkozatában.

    A Moszkvában kedden nyilvánosságra hozott nyilatkozat szerint Trump tisztelete az orosz nép iránt a II. világháború koalíciós tapasztalatából fakad. Az akkor létrejött kölcsönös tisztelet tette lehetővé, hogy még a hidegháború éveiben eldurvult csatározások közepette is épségben megússza mindkét nép. „Jók a kilátások. Ő (Trump) rendkívüli közösségi érzékkel megáldott ember. Úgy gondolom, hogy álláspontja az értékek és érdekek kölcsönösségéről lehetővé teszi, hogy kölcsönös előnyünkre együtt haladjunk. Lehetnek ellentétek, de ezeket körül kell határolni” – mondta Scaramucci.

     Az Oroszország elleni amerikai szankciókról szólva az üzleti tanácsadó úgy vélekedett, hogy a várttal ellentétes hatást gyakoroltak: megerősítették az oroszok összefogását Putyin elnök körül. „Úgy vélem, ki kell törnünk ebből a ketrecből. Biztonságosabbá kell tennünk a világot. Fel kell számolnunk a radikális iszlám terrorizmust, és arra kell összpontosítanunk, hogyan növelhetjük a dolgozó osztályhoz tartozó családok bérét” – jelentette ki. Scaramucci szerint Oroszországnak és az Egyesült Államoknak egy csomó közös céljuk van, és ez módot nyújt arra, hogy – minden ellentétük dacára – leüljenek tárgyalni, hogy lássák, miben tudnak megállapodni.

     A világnak növekedésre van szüksége a társadalmak javára, a középrétegek és a dolgozó osztályhoz tartozó családok érdekében, ezt a növekedést a kereskedelemmel érhetik el a legjobban. Az USA a fair szabad kereskedelem híve, és nem ellenzi, hogy az amerikai multinacionális vállalatok bárhol a világon beruházzanak – mondta Trump üzleti tanácsadója a TASZSZ-nak.+++

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.