Trump a II. világháború koalíciós tapasztalatáról

Davos, Moszkva, Budapest, 2017. január 17. kedd (MSZF)

Az Egyesült Államok megválasztott elnöke nagyon tiszteli az orosz népet és kultúráját, és az ellenségeskedés dacára lehetségesnek tartja és bízik benne, hogy a következő években javulhat az amerikai-orosz viszony – mondta Anthony Scaramucci, Donald Trump üzleti tanácsadója a TASZSZ-nak Davosban adott nyilatkozatában.

    A Moszkvában kedden nyilvánosságra hozott nyilatkozat szerint Trump tisztelete az orosz nép iránt a II. világháború koalíciós tapasztalatából fakad. Az akkor létrejött kölcsönös tisztelet tette lehetővé, hogy még a hidegháború éveiben eldurvult csatározások közepette is épségben megússza mindkét nép. „Jók a kilátások. Ő (Trump) rendkívüli közösségi érzékkel megáldott ember. Úgy gondolom, hogy álláspontja az értékek és érdekek kölcsönösségéről lehetővé teszi, hogy kölcsönös előnyünkre együtt haladjunk. Lehetnek ellentétek, de ezeket körül kell határolni” – mondta Scaramucci.

     Az Oroszország elleni amerikai szankciókról szólva az üzleti tanácsadó úgy vélekedett, hogy a várttal ellentétes hatást gyakoroltak: megerősítették az oroszok összefogását Putyin elnök körül. „Úgy vélem, ki kell törnünk ebből a ketrecből. Biztonságosabbá kell tennünk a világot. Fel kell számolnunk a radikális iszlám terrorizmust, és arra kell összpontosítanunk, hogyan növelhetjük a dolgozó osztályhoz tartozó családok bérét” – jelentette ki. Scaramucci szerint Oroszországnak és az Egyesült Államoknak egy csomó közös céljuk van, és ez módot nyújt arra, hogy – minden ellentétük dacára – leüljenek tárgyalni, hogy lássák, miben tudnak megállapodni.

     A világnak növekedésre van szüksége a társadalmak javára, a középrétegek és a dolgozó osztályhoz tartozó családok érdekében, ezt a növekedést a kereskedelemmel érhetik el a legjobban. Az USA a fair szabad kereskedelem híve, és nem ellenzi, hogy az amerikai multinacionális vállalatok bárhol a világon beruházzanak – mondta Trump üzleti tanácsadója a TASZSZ-nak.+++

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Régiónként bemutatjuk az előválasztáson induló ellenzéki jelölteket, a köztük zajló csatákat. Sorozatunk ötödik része a nyugtat-dunántúli versengésről szól.
2021.szeptember 21.
Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.