Trump: Amerika barátságban akar élni a világ más nemzeteivel

Washington-Budapest, 2017. január 20. péntek (MSZF)

Az Egyesült Államok arra fog törekedni, hogy barátságban és jó viszonyban éljen a világ más nemzeteivel, megértve, hogy minden nemzet a saját érdekeit tekinti elsődlegesnek – mondta Donald Trump pénteken, a washingtoni eskütétel utáni első elnöki beszédében.

     A Magyar Békekör összefoglalója szerint Trump közölte, hogy elnöksége alatt Amerika érdekeit fogja elsődlegesnek tekinteni, a nélkül azonban, hogy rá akarnák kényszeríteni az amerikai életmódot másokra. „Nem akarjuk rákényszeríteni életmódunkat másokra, hanem hagyjuk, hogy példaként ragyogjon mindenkinek, aki követni akarja” – fűzte hozzá.

     Trump megígérte, hogy eltüntetik a Föld felszínéről az Iszlám Államot. „Erősíteni fogunk régi szövetségeket és újakat fogunk létrehozni. Egyesíteni fogjuk a civilizált világot a radikális iszlám terrorizmus ellen, hogy teljesen eltüntessük a Föld felszínéről” – mondta.

     A Magyar Békekör megjegyezte, hogy az új amerikai elnök az amerikai nép felemelését, a munkahely teremtést, a hazai beruházásokat, a fiatalok érvényesülését állította beszédének középpontjába, értésre adva, hogy az „erős Amerika” újjáépítését elsősorban az ország gazdasági erejének gyarapításával képzeli el.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.