Tovább folytatódhat a Hajdú utcai önkormányzati épület felújítása

A képviselő-testület júniusi ülésén elfogadta a Hajdú utca 29. szám alatti épület felújítás III. ütem beruházási célokmányát 88,4 millió forint összegben. A beruházás eredményeként az épület energia fogyasztása csökkenni fog mind a fűtési szezonban, mind pedig a nyári hűtési költségek vonatkozásában. Az épületben dolgozók  munkafeltételei jelentősen javulnak.

A 2015-ben a telephely felújítás I. ütemeként a Közterület-felügyelet és a Közterületi Divízió parkolási ágazat bővüléséhez, valamint a Beruházó Divízió és a Karbantartó Műhely beköltözéséhez szükséges belső átalakítások, homlokzati nyílászárók cseréje, az árnyékolás és az emeleti iroda helyiségek klimatizálása valósult meg. A 2016-ban II. ütemként a tetőszigetelés 2058 m2-en újult meg, valamint kicserélték a felülvilágító kupolákat. A tetőn a villámvédelmi rendszer felújítása is megtörtént, a fogadótér megújult.

A 2017. évben a felújítás III. ütemeként a homlokzati hőszigetelés (2845 m2) valósulhat meg és ezzel a nyílászáró cserék, és a tető szigetelése után teljessé válik az épület hőszigetelése. A homlokzathoz kapcsolódóan a leromlott állapotú előtető felújítása is szükségessé vált. A hőszigetelési munkák és az előtető felújításának elvégzésével az épület esztétikailag is megújul.