Toroczkaiék felvidéki fesztiválját támogatta a Miniszterelnökség - aztán meggondolta magát

https://hvg.hu/gazdasag/20190614_hvim_felvideki_magyar_sziget_bethlen_gabor_alapkezelo

Toroczkaiék felvidéki fesztiválját támogatta a Miniszterelnökség - aztán meggondolta magát

Az esemény még a Facebooknak is sok volt, a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak korábban nem.

Vissszavonta a kormány a támogatást a Felvidéki Magyar Sziget fesztiváltól – számol be a Politico. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) által rendezett fesztivál évről évre szélsőjobboldali találkozóhelynek számít, olyannyira, hogy az esemény Facebook-oldalát a közösségi portál is törölte – írja a brüsszeli portál.

Mint emlékeztetnek, arról először a pozsonyi Új Szó számolt be, hogy a Miniszterelnökség alá tartozó Nemzetpolitikai Államtitkárság ehhez képest támogatást is nyújt a fesztiválnak, ahol Raffay Ernő és Toroczkai László, a Mi Hazánk mozgalom elnöke, a HVIM alapítója is beszédet tart.

A Politico meg is kereste ezzel kapcsolatban a kormányzatot, ahonnan azonban azt a választ kapták: a Miniszterelnökség utasította a Bethlen Gábor Alapkezelőt, hogy vonja vissza a támogatásról szóló döntését. A 24.hu az alapkezelő honlapján szereplő dokumentum alapján azt írja, a támogatás összege félmillió forint lett volna, a kedvezményezett pedig a Csallóköztárnokon bejegyzett HVIM Polgári Társulás, a fesztivál szervezője.

cikkfeltöltő: 
GB