Tömegközlekedés, március 15-16.

 BKK

Kép: BKK

Korábbi cikkek a témában:

Március idusa: akkora ünnepségsorozat lesz, hogy közlekedni ne is próbáljatok

Március 15-én így tudsz a város belsejében közlekedni, ha tizenhatodikai rendezvényről van szó, azt külön kiemeltük. Az autós korlátozásokat külön cikkben találod, itt, mert annyi van belőlük.

Villamosok:

 • üzemkezdettől - 11:00-ig a 2-es villamos Jászai Mari tér és Kossuth Lajos tér M között nem közlekedik. A villamos ideiglenesen csak a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) és Közvágóhíd H megállóhelyek között közlekedik. A kimaradó szakaszra való eljutás a 15-ös és 115-ös autóbuszokkal lehetséges, melyek csak a Kossuth Lajos tér M és az angyalföldi végállomások között járnak.
 • Március 16., szombat 12:00-tól - visszavonásig a 6-os villamos Oktogon M és Blaha Lujza tér M között nem közlekedik. Az M1-es, M2-es, M3-as metró igénybevételét ajánljuk. Kb. 13:00-ig az Andrássy út és az Oktogon lezárása idején a villamosok közlekedésében korlátozások várhatóak. A járatok ideiglenesen az újbudai végállomások és a Blaha Lujza tér M, valamint az Oktogon és a Széll Kálmán tér M között közlekednek. A közbenső szakaszon - a Blaha Lujza tér M és a Király utca / Erzsébet körút között (az Újbuda felőli vágányon) ingavillamos jár.
 • üzemkezdettől - üzemzárásig a 47-es villamos Városház tér és Deák Ferenc tér M között nem közlekedik. A 133E autóbusz, a 61-es villamos, az M3-as, M4-es metró igénybevételét ajánljuk. A 49-es villamos Kelenföld vasútállomás M és Deák Ferenc tér Mközött nem közlekedik. A 7-es autóbusz, az 56A villamos, az M3-as, M4-es metró igénybevételét ajánljuk. A kiskörúti villamosok helyett a pesti belvárosi szakaszon – a Deák Ferenc tér M és a Szent Gellért tér M között – az M3-as és M4-es metróvonalak, valamint a 7-es és 133E jelzésű autóbuszok igénybevétele javasolt. A budai oldalon a villamosok a megszokottól eltérő rend szerint közlekednek: az 56A és a 61-es villamosok Hűvösvölgyből indulnak, előbbi a Bartók Béla úton át Kelenföld vasútállomás M-ig (a 49-es villamos helyett), utóbbi pedig a Fehérv ári úton a budafoki Városház térig jár (a 47-es villamost helyettesítve).Kb. 13:30 - 18:30 között a Rákóczi úton át közlekedő autóbuszok is módosított rend szerint járnak.
 • üzemkezdettől - üzemzárásig az 56A és 61-es villamos meghosszabbított útvonalon közlekedik. A 61-es villamos a Móricz Zsigmond körtér helyett meghosszabbított útvonalon, a budafoki Városház térig közlekedik (a Fehérvári úton a 47-es villamost pótolva). Az 56A villamos Hűvösvölgytől a Bartók Béla úton át Kelenföld vasútállomás M-ig jár (a 49-es villamos helyett). A kiskörúti szakaszra való eljutás a metróvonalak igénybevételével lehetséges.

Trolibusz:

 • Március 16., szombat 10:00-tól - visszavonásig a 70-es, 78-as trolibusz Kossuth Lajos tér M és Akácfa utca között nem közlekedik. Kb. 12:00-ig az érintett trolibuszok a Nagymező utcai és Kálmán Imre utcai útvonalukon nem közlekednek, az Akácfa utcánál fordulnak vissza az Erzsébet királyné útja, aluljáró és a Keleti pályaudvar M végállomásaik felé.
 • Március 16., szombat 12:00-tól - visszavonásig a 73-as trolibusz Arany János utca M és Keleti pályaudvar M között nem közlekedik. A 76-os trolibusz Rózsa utca és Lehel tér M között nem közlekedik. Kb. 13:00-ig a 73-as járat nem közlekedik. A 76-os trolibusz megosztott és terelt útvonalakon jár - egyrészt a Jászai Mari tér és a Lehel tér M, illetve a Keleti pályaudvar M és a Károly körút (Astoria M) között, a 74-es trolibusz útvonalán.
 • Március 16., szombat: a 75-ös trolibusz terelve közlekedik, nem érinti Hősök tere M, Benczúr utca, Damjanich utca / Dózsa György út, Dembinszky utca, Ötvenhatosok tere, Zichy Géza utca megállót .Kb. 13:40-ig a járatok módosított rend szerint járnak, a 75-ös trolibusz mindkét irányban a Városliget megkerülésével közlekedik. Terelt útvonala: Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Állatkerti körút - Gundel Károly út.

Autóbuszok:

 • üzemkezdettől - üzemzárásig a 15-ös autóbusz Kossuth Lajos tér M és Boráros tér H között nem közlekedik. A 115-ös autóbusz Boráros tér H és Kossuth Lajos tér M között nem közlekedik. A 2-es villamos igénybevételét ajánljuk.
 • üzemkezdettől - üzemzárásig a 9-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Nyugati pályaudvar M, Báthory utca / Bajcsy-Zsilinszky út, Arany János utca M, Szent István Bazilika, Deák Ferenc tér M, Astoria M, Kálvin tér M megállót. Az M3-as metró igénybevételét ajánljuk. Az autóbusz mindkét irányban a Nyugati pályaudvar M és a Harminckettesek tere között a Nagykörúton át, terelt útvonalon jár. A kimaradó szakaszra való eljutáshoz, kérjük, használja az M3-as metrót.
 • üzemkezdettől - üzemzárásig a 16-os autóbusz Dísz tér és Széll Kálmán tér M között nem közlekedik. Az M2-es metró igénybevételét ajánljuk. A 16A autóbusz Kapisztrán tér és Dísz tér között nem közlekedik. Az autóbuszok a Deák Ferenc tér M (16) és a Széll Kálmán tér M (16A) irányából rövidített útvonalakon mennek fel a Budai Várba - a 16-os járat csak a Dísz térig, a 16A jelzésű busz csak a Kapisztrán térig.
 • 13:30-tól - visszavonásig 
 • Az 5-ös autóbusz Blaha Lujza tér M és Szarvas tér között nem közlekedik.
 • 7-es autóbusz Rudas Gyógyfürdő és Blaha Lujza tér M között nem közlekedik.
 • 8E autóbusz Döbrentei tér és Blaha Lujza tér M között nem közlekedik. 
 • 110-es, 112-es autóbusz Döbrentei tér és Blaha Lujza tér M között nem közlekedik.
 • 133E autóbusz Blaha Lujza tér M és Szent Gellért tér M között nem közlekedik.
 • 178-as autóbusz Döbrentei tér és Keleti pályaudvar M között nem közlekedik.
 • Március 15-én, várhatóan 18:30-ig az autóbuszok megosztott, a 178-as járat pedig rövidített útvonalon közlekednek. A járatok a pesti végállomások felől a Blaha Lujza térig járnak. Az 5-ös, 8E és 178-as járatok Buda irányából a Szent Gellért térig (a rakpart mellett lévő megállóhelyig) közlekednek. A 110-es, 112-es autóbuszok a Mártonhegy felől a Hegyalja út után a Bartók Béla úton át a Móricz Zsigmond körtérig járnak. A 7-es és 133E jelzésű buszok Kelenföld és Budafok irányából a Rudas Gyógyfürdő érintésével a Döbrentei térig (az 5-ös autóbusz megállójáig) közlekednek. A kimaradó szakaszon (a Szent Gellért tér és a Keleti pályaudvar között) az M4-es metróval lehet utazni, a belvárosba pedig az M2-es és M3-as metróval lehet eljutni.
 • Március 16., szombat 13:00-tól - visszavonásig  (Kb. 13:40-ig)
 • 20E autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Hősök tere M, Vágány utca / Róbert Károly körút megállót. Mindkét irányban a Zichy Mihály úton és a Hungária körúton át terelve jár. Ideiglenesen kijelölt megállói: Ötvenhatosok tere, Kacsóh Pongrác út, Vágány utca / Róbert Károly körút (a 32-es járat megállója az Árpád híd M felé).
 • 30-as, 230-as autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Benczúr utca, Hősök tere M megállót. A 30A autóbusz terelve közlekedik, nem érinti Hősök tere M, Benczúr utca, Damjanich utca / Dózsa György út megállót. A 30-as autóbuszcsalád járatai mindkét irányban terelve, az Állatkerti körút – Hermina út – Zichy Mihály út – Dvořák sétány útvonalon közlekednek. A járatok a terelt útvonalon lévő trolibuszok megállóhelyein és a Szépművészeti Múzeum mögött, a Gundel Károly úton is megállnak.