Több mint ezer fát ültetnek el idén a kerületben

Faültetés Angyalföldön (fotó: ittlakunk.hu - Lezseren)

Folytatódik a faültetés a kerületben.

A tavaszi hónapokban 273 fát terveznek elültetni. A fatelepítés gerincét a jól bevált várostűrő fafajok adják: kőris, hárs, juhar, lepényfa, ostorfa. 

A jelentősebb mennyiségek közül a Balzsam utcában 30 platánt, a Kárász utcában 13 hársat és 8 juhart, az Övezet utcában 12, a Rozsnyay utcában 13 lepényfát. Ezzel párhuzamosan olyan új nemes fafajták ültetésére is lehet számítani, melyek még nem találhatóak nagy mennyiségben kerületünkben, de a városi éghajlati klímát jól tűrik (ámbrafa, cédrus fenyő, magnólia, molyhos szilfa).

A fák telepítési díja két év garanciális fenntartást is magába foglal, ami a fák öntözését, szükség szerinti növényvédelmét, ápolását tartalmazza.

A tavaszi ültetéseket követően megkezdik az őszi telepítésekre is az ültető helyek előkészítését, a facsonkok, fatuskók eltávolítását, az ültető gödrök termőfölddel való feltöltését.

Az őszi időszakban 827 fát telepítenek. A helyszíneket a park-kataszteri adatokban szereplő ültető helyek alapján, a lakossági igények figyelembe vételével állítják össze - írja az önkormányzat.