Tél végi-tavasz eleji munkák egy ökológikus kertben & Magbörze

  

Tél végi-tavasz eleji munkák egy ökológikus kertben & Magbörze

Ahogy közeledik a tavasz és kinézünk kertünkbe, észlelhetjük, hogy egyre több kerti feladat vár ránk. Hol is kezdjük, mibe fogjunk bele?
Ezekre a kérdésekre adhat választ nekünk Juhász Attila, aki a tél végi, tavasz eleji kerti feladatokról mesél nekünk február 21-én este.
Attila és családja Nagyszékelyben családi szinten 2007 óta munkálkodik egy önellátásra törekvő természetszerű gazdaság létrehozásán, melyhez már a kezdetektől fogva a permakultúrából és az alkalmazkodó gyümölcsészet rendszeréből merítkeznek. Kiemelt feladatuknak tekintik a kultúrnövények sokféleségének megőrzését és használatát.

Az előadás végén magbörze lesz! Hozd el Te is különleges magjaidat és cserélj belőle más kincsekre!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Az előadás nyilvános, a részvételi díj 1000 Ft, melyet a helyszínen lehet megváltani.

 

Időpont: 2018. február 21. 18:30

Helyszín: KÉK (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.)

 

 ELŐADÁS

Pecha Kucha Night Budapest vol.58 + NewTech Meetup

 

2018. február 21. 20:20 - Muzikum (1088 Budapest, Múzeum utca 7.)
 

A rövid, pörgős előadások most az építészet-design-képzőművészet és az IT közös metszéspontjairól fognak szólni: a Pecha Kucha és a Meetup egy-egy előadópárja azonos témafelvetés mellett mutatja be a saját izgalmas projektjét. Például a közösségi együttélés modelljére nemcsak megfelelő épített környezet fejleszthető, hanem blockchain technológiára épülő pénzügyi konstrukció is. Az automatizált üzemeltetésnek ismertek az erős IT-s vonatkozásai, azonban az épületek működtetésében szintén egyre inkább teret nyernek az okos rendszerek. Vagy éppen mind az építészetben, mind az informatikában igen izgalmas témák alakulhatnak ki a moduláris rendszerek használatából vagy a mostanában előkerülő, százévesnek hitt dolgok újra felfedezéséből.

Ez eseményre a belépő: 1.500 Ft

 

 BESZÉLGETÉS 

Az építész könyvespolca. Vendég: VPI Betonmanufaktúra

 

2018. február 14. 19:00 - KÉK
 

Beszélgetés a VPI Betonmanufaktúra alapítójával, Varga Péter Istvánnal kedvenc könyveiről és a KÉK könyvtárának adományozott személyes válogatásról.
Moderátor: Kádár Bálint (KÉK)

Elképzelted már, milyen izgalmas lenne kedvenc hazai építészirodád könyvespolcát böngészni? Hát még, ha az építész maga ajánlaná közülük a számára legfontosabb könyveket? Gyere el a KÉK-be, és hallgasd meg magától az építésztől, melyek a kedvenc könyvei!

 

 KÖZÖSSÉGI KERTEK 
 
Tematikus kertészkedés - Pályázati felhívás
 

Jelenkezési határidő: 2018. február 15.

 

Értesz a textilfestéshez és másoknak is megmutatnád a fortélyokat, de nincs helyed, ahol festőnövényeket termeszthetsz? Jógázol és híve vagy a gyógytea készítésnek? Kutatási ötleted megvalósításához jól jönne művelhető földterület a városi környezetben, ha viszonzásként beavatnál minket az eredményeidbe? Osztálytársaiddal kipróbálnátok a természetismeret órán tanultakat a saját kis kertetekben, ha közreműködnétek ismeretterjesztő gyermekfoglalkozások megtartásában?

Nem kell mást tenned, mint 2018. február 15-ig megírni nekünk kozossegikertek@kek.org.hu emailcímre azt, hogy mit és hogyan, egyedül vagy barátaiddal, osztálytársaiddal, munkatársaiddal etc. termesztenél jövő tavasztól 4 fővárosi közösségi kertünk 5-8 m2 nagyságú parcellájának/emelt ágyásának valamelyikében. További részletek ITT.

 

KORTÁRS ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT - KÉK 

HUNGARIAN CONTEMPORARY ARCHITECTURE CENTRE 

M: +36 30 522 5994

cikkfeltöltő: 
GB