Támogasd a KÉK-et adód 1%-ával! // ArchiTech - Az adatok szerepe a tervezésben // Közösségi Kertek hírei: Kártevők ellen ökológikus módon - a bio növényvédelemről // ZOOM IN - Living spaces - from urban to interior design // Ismét kapható a Budapest100 kö

  

Támogasd a KÉK-et adód 1%-ával!

Támogasd a KÉK-et, és ajánld fel adód 1%-át a Kortárs Építészeti Központ Alapítvány számára!

A KÉK független szakmai szervezetként több, mint 10 éve dolgozik azon, hogy megteremtse a városról való közös gondolkodás és vita nyílt fórumát, és a széleskörű nyilvánosság számára is hozzáférhetővé tegye az építészet, városfejlesztés kortárs kérdéseit. Ha egyetértesz céljainkkal, és szívesen hozzájárulnál ahhoz, hogy továbbra is megfelelő színvonalon valósíthassuk meg, illetve bővíthessük programjainkat, várjuk felajánlásodat! Addig is egy kis ízelítő, mit csináltunk 2017-ben.

Adószámunk: 18189223-1-43
Kortárs Építészeti Központ Alapítvány

Hogyan rendelkezhetsz adód 1%-áról?

- Ha a NAV készíti el az adóbevallásodat: az erre a célra kialakított 17EGYSZA nyomtatványt kitöltve, 2018. május 22-ig eljuttathatod a NAV-nak elektronikusan az ügyfélkapun keresztül vagy postai úton a területileg illetékes adóhivatalnak.
- Ha a munkáltatód gyűjti össze az 1% nyilatkozatokat, akkor a 17EGYSZA nyilatkozatot kitöltve legkésőbb május 10-ig adhatod oda munkáltatódnak, vagy 2018. május 22-ig elektronikusan ügyfélkapun keresztül vagy papír alapon postai úton eljuttathatod a NAV-nak.
- Amennyiben önállóan készíted el az adóbevallásodat, elektronikusan rendelkezhetsz a 17SZJA adóbevallás részét képező EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 17EGYSZA nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton 2018. május 22-ig.

Köszönjük, hogy segíted alapítványunk működését adód 1%-ával!

A befolyó összeg nagy segítség az alapítvány fenntartására! A befolyó összeget az alapítvány központi működésének és közhasznú tevékenységének fenntartására fordítjuk (adminisztrációs, kommunikációs, IT/technológiai költségekre)! A korábbi évek mérlegei ezen a linken érhetőek el.

 

 BESZÉLGETÉS 
 
ArchiTech - Az adatok szerepe a tervezésben

 
2018. május 17. - 19:00 - KÉK

 

Érdekel hogy a tervezésben milyen hatása van az egyre gyorsabban fejlődő adathasználatnak? Vagy hogy a városokban egyre nagyobb szerepet kapó BIG daták hogyan fogják átalakítani az általunk használt tereket? 

Az ArchiTech programsorozat bevezető eseményén az adatok szerepét fogjuk meghívottainkkal közösen megbeszélni, hiszen az épületek adatintegrációja és a településekről megszerezhető információk helyes felhasználása alapvetően befolyásolja az egyes kreatív és mérnöki szakmák együttműködéseit. 

Meghívottak: Kovács D. Barna (építész), Szemerey Samu (urbanista), Mester Tamás (adatelemző), Molnár Ádám (programozó)
Moderátorok: Csúsz István (Brick+Data), Kovács Ádám (Brick+Data)

 

Az esemény ingyenesen látogatható.

 

 KÖZÖSSÉGI KERTEK 
 
Kártevők ellen ökológikus módon - a bio növényvédelemről

 

2018. május 23. 18:30-20:30 - KÉK

 

Az este folyamán Papp Orsolya ismerteti velünk a bio növényvédelem fontos szerepét, hatékonyságát és módszereit. Betekintést kaphatunk, hogy milyen társnövényekkel tudjuk csökkenteni a kártevők számát, milyen bioleveket érdemes készíteni és milyen előnyökkel jár az ökológikus növényvédelem alkalmazása.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk. Az előadás nyilvános, a részvételi díj 1000 Ft, melyet a helyszínen lehet megváltani.

 

 DISCUSSION 

ZOOM IN - Living spaces - from urban to interior design

 

31 May 2018 - 9:30-12:00 - Agora Budapest Showroom

 

Interactive discussion and brunch with key industry experts:

Florian Frotscher [Partner at Make Architects, London]

Working around the clock-- integrated office design

 

Gábor Paukovics [Market Development & Concept Manager, CEE Region]

The importance of discover - How design through research can make your client happy

 

 BUDAPEST100 

Ismét kapható a Budapest100 könyv!

 

A nagy sikerre tekintettel ismét elérhető a Budapest100 történetek - Huszonnégy a háromszázból! 

 

A könyv szubjektív városkalauz, amelyben 24 budapesti ház története olvasható. Vannak köztük gyönyörűen felújított és romos állapotukban is impozáns épületek. A város- és építészettörténeti kiadvány a Budapest100 első hat évének kedvenceit mutatja be. 

A gazdag fotóanyaggal illusztrált kötetben a házleírások művészettörténeti és levéltári kutatásokon, a ház lakóival készült interjúkon alapulnak: közérthetően megfogalmazott építészeti leírások váltakoznak a privát történetekkel, amelyek a lakók egykori életén át egész korszakokat elevenítenek fel. 

Olyan épületek kaptak helyet a könyvben, amelyeknek története, lakóinak sorsa izgalmas és érdekes a várostörténet, a magántörténelem iránt érdeklődőknek.

A limitált kiadású könyv megvásárolható a Kortárs Építészeti Központban az iroda nyitvatartási idejében (hétköznap 9:00-18:00 között) a készlet erejéig. A támogatói példány mellé Budapest100 kitűzőt adunk ajándékba. 

 

KORTÁRS ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT - KÉK 

HUNGARIAN CONTEMPORARY ARCHITECTURE CENTRE 

M: +36 30 522 5994

cikkfeltöltő: 
GB