Szociális unió Európában // Social Union in Europe

Szociális unió Európában // Social Union in Europe

 

A Millennium Intézet és a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapest nagyszabású, nemzetközi konferenciát tart a szociális jogok európai pillérének témájában.

A Göteburgi Deklarációval az Európai Unió ki fogja nyilvánítani szorosabb elkötelezettségét a közösség szociális dimenziói felé. Már az utóbbi években is többször volt arra szándék, hogy az együttműködés szociális dimenzióját is erősítse, azonban eddig ez elsősorban az eurozóna tagjait érintette. Azonban Magyarország és más a zónán kívüli tagok számára is különösen fontos, hogy részesei legyenek azoknak a rendszereknek, amelyek az Unión belüli gazdasági és szociális konvergenciát bizosítják.Nekünk különösen szükségünk van az EU-ra ebben a tekintetben, mint egy olyan szervezetre, amelyik közreműködik a szociális jogok és a magasabb életszínvonal garantálásában.

Milyen Európai Uniót akarunk? Milyen szerepe legyen egy megerősített EU-nak a szociális jogok biztosításában? Mennyire súlyos probléma a szociális dömping, és mi a megfelelő módja, hogy kezeljük a helyzetet? Az EU mivel teheti rugalmasabbá a nemzeti jóléti rendszereket, és hogyan járulhat hozzá a bérek növekedéséhez? Várható a jövőben több, szélesebb társadalmi egyeztetés? Ezeket és kapcsoldó kérdéseket fogunk megválaszolni a konferencián, hazai és nemzetközi szakértők, illetve hazai politikusok közreműködésével.

A konferencia időpontja 2017 november 30., csütörtök, 8.30,
helyszíne a Kossuth Klub (1088 Budapest, Múzeum utca 7.).

 

Regisztráció

cikkfeltöltő: 
GB