Szijjártó: Hisztérikus, eltúlzott a szlovák külügy reakciója a magyar-szlovák meccsre

Eltúlzottnak és hisztérikusnak nevezte a pozsonyi külügyi bürokraták reagálását a magyar-szlovák válogatott labdarúgó mérkőzésen történtekre az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

https://index.hu/sport/futball/2019/09/13/szijjarto_peter_kulugy_reakcio_magyar-szlovak_nagykovet_bekeretes_eb-selejtezo/

Hangsúlyozta: a mérkőzést Andrej Danko szlovák parlamenti elnökkel nézte végig, aki a lefújás után tiszteletre méltó interjút adott, az együttműködést, a hangulatot dicsérte. A miniszter úgy vélekedett, hogy a szlovák külügyi bürokratáknak a politikai vezetőkhöz hasonlóan azon kellene dolgozniuk, hogy a közép-európai együttműködés minél hatékonyabb és szorosabb legyen.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. szeptember 12-én.Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. szeptember 12-én.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Szijjártó Péter hangsúlyozta: számára fontos a sportszerűség és az ellenfél tisztelete, majd hozzátette: „ha én minden egyes olyan eset után behívnám a szlovák nagykövetet a külügyminisztériumba, amikor egy sporteseményen szlovák szurkolók tiszteletlenül viselkednek magyar emberekkel, sportolókkal, a magyar nemzettel szemben, akkor a szlovák nagykövet állandóan ott lenne a minisztériumban".

cikkfeltöltő: 
GB