Szicíliai granita Óbudán, rejtőzködő koktélbár a város tetején

Szicíliai granita érkezett Óbudára, rejtőzködő koktélbár nyílt a Matild-palota tetején, újabb csomagolásmentes bolttal gazdagodott a belváros, miközben jártunk a Svábhegyi Csillagvizsgálóban, az 52 éves Figaró Bűvészboltban, izgalmas programokat gyűjtöttünk járműimádó gyerkőcöknek, de a Római-parton is leltünk egy újabb klassz helyet – Íme a We Love Budapest legfontosabb és legizgalmasabb cikkei a hétről!

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgzGkZkZXCFcmVdGpxPpxbJdvjdvV

 

 

 • Adorján Krisztián a párjával és Fabio Marconi cheffel együtt autentikus olasz fagylaltokat és a mester világbajnok granitáját hozta el Óbudára a jeges ízek rajongóinak. Megnyílt a Bruno Dolce & Caffé.
   
 • Szombat Éva fotós, Katona Évi (ëviköt) és Pintér Pálma (Verkstaden) tervezők kollaborációjának eredményeképpen született meg a Nagyi mondta-miniprojekt, amely a két fiatal tervező ruhái és kiegészítői segítségével fotókon arra hív bennünket, hogy akárhány évesek vagyunk is, élvezzük az életet, csináljuk azt, ami jólesik.
   
 • Augusztus legelején újabb budapesti csomagolásmentes bolt nyílt. Az Újratöltve központi elhelyezkedésének köszönhetően a belvárosiak is újabb környezettudatos elemmel bővíthetik háztartásukat.
   
 • A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. tulajdonába került a Rác fürdő és a mellette épült szálloda – a fürdő jövőre megnyithat.

 

 • Évről évre egyre több a hely a Rómain, Csillaghegy és Békásmegyer irányába nyújtózik a part. A nemrég megnyitott szabadstrand szomszédságában találjuk a legújabb vendégcsalogatót, a Garden Placcot.
   
 • Idén hetedik alkalommal, augusztus 19-én és 20-án a MOM Kulturális Központban, a Sirály sétányon rendezik meg a Kenyérlelke Fesztivált, ahol hazánk legjobb pékjeivel, remek éttermekkel és pékárukkal, finom italokkal találkozhatunk. Az idei esemény fókuszában a burgonyás kenyerek állnak, de az evés boldogságán kívül is számos más, izgalmas program vár bennünket. (x)
   
 • A kaliforniai konyhaművészet meghatározó alakja, Wolfgang Puck Európában először Budapestre hozta el a Beverly Hills-i kulináris és társasági élet sztárjának számító Spago éttermét.
 • Járművek földön, vízen és levegőben, sőt a föld alatt is! Ezúttal 7 olyan helyet szedtünk össze, ahol a gyerekek különleges járművekkel találkozhatnak, sőt a legtöbbre fel is szállhatnak.

 

 • Svábhegyi Csillagvizsgálóban kiélhetjük az univerzummániánkat: megnézhetjük a vörösen izzó Napot, a Hold krátereit és a galaxisokat, de meteoritokat is a kezünkbe vehetünk. 
   
 • Kolosy tér két kerület határán fekszik, az egyik (a III.) Budapest legrégebbi kerülete, a másik pedig a II. kerület. Története, múltja egészen messze nyúlik vissza az időben. 
   
 • A Szabó család 1969 óta vezeti a Bartók Béla úti Figaró Bűvészboltot, amely aprócska mérete ellenére is megkerülhetetlen, egyedülálló szereplője itthon az előadó-művészeti ágnak.

 

 • Kifinomult elegancia és pazar előkelőség kombinációja. Pest egyik legszebb panorámájával nyitott meg a The Duchess koktélbár, ahová Budapest első liftjével juthatunk fel.
   
 • Nyáridőben nincs jobb programötlet, mint bringára pattanva kitekerni a Szentendrei-szigetre, ahol egy olyan pazar hely is vár rád étellel-itallal, kerttel, békével és zeneszóval, mint a Nemdebárka.
   
 • A következő napokban nagyon változatos programokon vehetsz részt: lesz ebfieszta és cicaörökbefogadó-nap, jönnek remek koncertek, lesz Mini Macedón Nyári Filmfesztivál, Divat PLACC és persze vasárnap hajnalig pörög a Kolorádó is.

 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.