Szerdán megkezdődik az intenzív patkányirtás Budapesten – mutatjuk, hol

Illusztráció

Illusztráció

Célzott, intenzív többletpatkányirtás kezdődik Budapesten az I., V., VI., VII., VIII., IX., XIII., XIV., XIX., XX. kerületben.

Korábbi cikkek a témában:

Napokon belül elkezdődhet az intenzív patkányirtás Budapesten

Szerdán a legforgalmasabb pályaudvarok, közlekedési csomópontok – Déli pályaudvar, Széll Kálmán tér, Kelenföldi pályaudvar, Nyugati pályaudvar, Keleti pályaudvar, Hősök tere, KöKi Terminál, Kőbánya vasútállomás, Deák tér, Erzsébet tér, Vásárcsarnok (Vámház krt.) és az Örs vezér tere – speciális, teljes körű kezelésével indul a munka. Ezt követően, a jövő héttől kezdődően az RNBH Konzorcium munkatársai az V., IX. és a XIII. kerület szennyvízcsatorna-rendszerében helyezik el az irtószert – írta közleményében a főpolgármesteri hivatal.

A szervezett irtási program további megvalósítása ütemezetten, szektoronként zajlik majd. A forgalom kisebb korlátozása érdekében akár hétvégén, illetve az éjszakai órákban is történhet munkavégzés. A szakemberek minden kezelt pontot kétszer visszaellenőriznek, és amennyiben még a második ellenőrzéskor is patkány-előfordulást állapítanak meg, úgy a kezelést a felszínre is kiterjesztik. Fontos tudnivaló, hogy a szakemberek a lakásokba munka közben nem mennek be, a lakóépületek egyes részeit (például belső udvar, pince) azonban szükség esetén kezelniük kell – áll a közleményben.

Mint írták, arról, hogy az elkövetkezendő 8 hónapban mikor és hol történik majd beavatkozás, az érintett kerületi önkormányzatokkal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal közösen folyamatosan tájékoztatják a lakosságot.