SZEF – ÉSZT Akadémia

A magyar médiarendszer tartós eltorzulásának és diszfunkcionális működésének folyamatát, okait és következményeit tárta fel a SZEF-ÉSZT AKADÉMIA december 2-i ülésnapja.

Immár teljes terjedelmükben megtekinthetők a „Kívánjuk a sajtó szabadságát!” címmel tartott előadások.  A tanácskozás eseményeinek szöveges kivonatába illesztve hozzáférhetők a videók és a prezentációk is >>>

Kérjük hírlevelünk olvasóit; ajánlják ezt az összeállítást ismerőseiknek, kollégáiknak, szomszédaiknak.

Kérjük, emlékezzenek: már hat alapvető társadalmi kérdés részletes feldolgozása van mögöttünk (alkotmányosság, közszolgálatok, oktatás, egészségügy, szociális- és nyugdíjrendszer).

A SZEF-ÉSZT AKADÉMIA hetedik tematikus tanácskozásán Tölgyessy Péter, Hann Endre, Széky János, Zsolt Péter új megközelítésekkel, Hargitai Miklós pedig szikár tényekkel szolgálta a magyar nyilvánosságról folyó diskurzus megújítását. Gyuricza Péter A Nagy Blöff című elemzését időközben közreadta a Népszava.

Az eseménynek élénk sajtóvisszhangja (például itt és itt vagy itt) volt, s ezeknek visszatérő eleme, hogy az analízis, a diagnózis szinte már teljes, de nincs felmutatva a kiút, a terápia. Közben ezekben a napokban lett új tulajdonosa az Echo Tv-nek és a Figyelő hetilapnak.

Már a rendezvény után jelent meg Hargitai Miklós Nagy magyar sajtósirató című írása a Népszabadság szerkesztőségének FB oldalán, illetve még tavaly tavasszal született meg a DEMOKRATIKUS KEREKASZTAL felkérésére egy áttekintés, amely részben javaslatokat is tartalmaz a társadalmi nyilvánosság újjáépítésére. Jóllehet ezek – ha nem is terjengős, de terjedelmes írások – mégis jó szívvel ajánljuk az érdeklődő közönségnek. 

A SZEF-ÉSZT AKADÉMIA 2017 január 21-én a közművelődés és a kultúra témakörét dolgozza fel!

***

A további programelőzetesekért, tájékoztatókért kérje hírlevelünket!
REGISZTRÁCIÓ a következő programra: ITT! 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.