SZEF – ÉSZT Akadémia

A magyar médiarendszer tartós eltorzulásának és diszfunkcionális működésének folyamatát, okait és következményeit tárta fel a SZEF-ÉSZT AKADÉMIA december 2-i ülésnapja.

Immár teljes terjedelmükben megtekinthetők a „Kívánjuk a sajtó szabadságát!” címmel tartott előadások.  A tanácskozás eseményeinek szöveges kivonatába illesztve hozzáférhetők a videók és a prezentációk is >>>

Kérjük hírlevelünk olvasóit; ajánlják ezt az összeállítást ismerőseiknek, kollégáiknak, szomszédaiknak.

Kérjük, emlékezzenek: már hat alapvető társadalmi kérdés részletes feldolgozása van mögöttünk (alkotmányosság, közszolgálatok, oktatás, egészségügy, szociális- és nyugdíjrendszer).

A SZEF-ÉSZT AKADÉMIA hetedik tematikus tanácskozásán Tölgyessy Péter, Hann Endre, Széky János, Zsolt Péter új megközelítésekkel, Hargitai Miklós pedig szikár tényekkel szolgálta a magyar nyilvánosságról folyó diskurzus megújítását. Gyuricza Péter A Nagy Blöff című elemzését időközben közreadta a Népszava.

Az eseménynek élénk sajtóvisszhangja (például itt és itt vagy itt) volt, s ezeknek visszatérő eleme, hogy az analízis, a diagnózis szinte már teljes, de nincs felmutatva a kiút, a terápia. Közben ezekben a napokban lett új tulajdonosa az Echo Tv-nek és a Figyelő hetilapnak.

Már a rendezvény után jelent meg Hargitai Miklós Nagy magyar sajtósirató című írása a Népszabadság szerkesztőségének FB oldalán, illetve még tavaly tavasszal született meg a DEMOKRATIKUS KEREKASZTAL felkérésére egy áttekintés, amely részben javaslatokat is tartalmaz a társadalmi nyilvánosság újjáépítésére. Jóllehet ezek – ha nem is terjengős, de terjedelmes írások – mégis jó szívvel ajánljuk az érdeklődő közönségnek. 

A SZEF-ÉSZT AKADÉMIA 2017 január 21-én a közművelődés és a kultúra témakörét dolgozza fel!

***

A további programelőzetesekért, tájékoztatókért kérje hírlevelünket!
REGISZTRÁCIÓ a következő programra: ITT! 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.