SZEF-ÉSZT Akadémia Hírlevele

Első teljes évét zárta az időközben már SZEF-ÉSZT AKADÉMIA néven működő rendhagyó szakszervezeti vezetőképzés.

A 2015 októberében indult sorozatban az együttműködő szakszervezetek társadalmunk alapkérdéseit vizsgálják a magyar tudomány képviselői és a kutatók segítségével. Az akadémiai napok keretében átfogó szakmai előadások, prezentációk és a szakszervezeti vezetők által tartott korreferátumok keretében tárgyaljuk az adott témákat. 

Valamennyi tanácskozás anyaga egységes szerkezetben, összekötő szövegekkel, tartalmi kivonatokkal, videókkal és a vetített prezentációkkal hozzáférhető a honlapon. A tanácskozások a Kossuth Klubban indultak, ám 2016 októbere óta az ÉSZT ad helyet az AKADÉMIA számára a Thököly út 58. szám alatt, Budapesten.

Az év végi ünnepkör futó szüneteiben sokaknak módja nyílhat az aktív pihenésre, a szórakozva ismeretet szerző böngészés megkezdésére. Segítségül ajánlunk néhány emlékezetes pillanatot:

Perecz László előadása a jogállamról
http://szefakademia.hu/esemenyek/2015-oktober-10-allam-es-tarsadalom

Bod Péter Ákos prezentációja a nemzetépítő közszolgálatokról
http://szefakademia.hu/wp-content/uploads/BOD-SZEF-dec-5-2015.ppt

Dr. Weltner János előadása és prezentációja a kívánatos egészségügyről
http://szefakademia.hu/wp-content/uploads/weltner_ok.pptx
 http://szefakademia.hu/esemenyek/2016-januar-30-a-nemzet-egeszsege

Nahalka Isván elemzése a tanárlázadásról
http://szefakademia.hu/esemenyek/2016-marcius-19-jovonk-zaloga-az-oktatas

Mayer Lajos az európai nyugdíjakról
http://szefakademia.hu/esemenyek/2016-aprilis-9-rendszernyugdij-vagy-nyugdijrendszer

Bogdán László a cigányság problémáiról
http://szefakademia.hu/esemenyek/2016-oktober-22-szocialis-valosag-2016

Tölgyessy Péter a magyar nyilvánosságról
http://szefakademia.hu/koszonto/tarsadalmi-nyilvanossag-mediarendszer

KELLEMES ÜNNEPEKET!  BOLGOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!

HASZNÁLJÁK!  HIRDESSÉK! AJÁNLJÁK MÁSOKNAK! 
TALÁLKOZZUNK 2017. JANUÁR 21-ÉN!

Boros Péterné, az AKADÉMIA vezetője, Enyedi Nagy Mihály, a titkára 

***

A további programelőzetesekért, tájékoztatókért kérje hírlevelünket!
REGISZTRÁCIÓ a következő programra: ITT! 

***

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.