Szanyi Tibor a versenypolitikai jelentésben is sürgeti az európai távközlési piac egységesítését

Szanyi Tibor közleménye

Az Európai Parlament tegnapi, strasbourgi plenáris ülésén a távközlés jövőjéről, annak tisztességes használatáról és az EU-n belüli hívásokról vitázott.

 

Szanyi Tibor szocialista EP képviselő, aki egyben a versenypolitikai jelentés témagazdája is, a vita kapcsán hangsúlyozta, hogy „a távközlési hálózat az egységes digitális piac és az európai versenyképesség alapja is egyben. Ma már nincs olyan ágazat, amely ne függne a hálózati összeköttetések elérhetőségétől és minőségétől.”

 

„Az európai telekommunikációs szektoron belüli akadályok lebontása számos szempontból rendkívül fontos: hozzájárul az egységes digitális piac megvalósulásához, lehetővé teszi, hogy az európai fogyasztók és vállalatok a legújabb fejlesztések eredményeit élvezhessék kedvező áron és nem utolsó sorban szó szerint közelebb hozza az EU-ban élőket”- hangsúlyozta a szocialista politikus.

 

„Az ez évi versenypolitikai jelentés európai parlamenti előadójaként kifejezetten fontosnak tartottam, hogy olyan elemeket emeljek bele a jelentésbe, amelyek elősegítik a fogyasztók és vállalkozások előtt álló felesleges akadályok lebontását, valamint ösztönzik az innovációt. Többek között, a roaming-díjak eltörlésének példáján szorgalmazom az EU-n belüli, nem roaming mobiltelefon hívások igen magas díjazásának csökkentését. Ez a következő, magától értetődő lépés kell, hogy legyen” – mondta Szanyi Tibor.

 

„Ezek a célkitűzések azonban csak és kizárólag tisztességes verseny mellett érhetőek el. A jelentéssel az a célom, hogy ezt biztosítsuk az Európai Bizottság és a nemzeti versenyhatóságok munkájának hatékonyabb koordinálásán keresztül” – tette hozzá az EP képviselő.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.