Szanyi Tibor a versenypolitikai jelentésben is sürgeti az európai távközlési piac egységesítését

Szanyi Tibor közleménye

Az Európai Parlament tegnapi, strasbourgi plenáris ülésén a távközlés jövőjéről, annak tisztességes használatáról és az EU-n belüli hívásokról vitázott.

 

Szanyi Tibor szocialista EP képviselő, aki egyben a versenypolitikai jelentés témagazdája is, a vita kapcsán hangsúlyozta, hogy „a távközlési hálózat az egységes digitális piac és az európai versenyképesség alapja is egyben. Ma már nincs olyan ágazat, amely ne függne a hálózati összeköttetések elérhetőségétől és minőségétől.”

 

„Az európai telekommunikációs szektoron belüli akadályok lebontása számos szempontból rendkívül fontos: hozzájárul az egységes digitális piac megvalósulásához, lehetővé teszi, hogy az európai fogyasztók és vállalatok a legújabb fejlesztések eredményeit élvezhessék kedvező áron és nem utolsó sorban szó szerint közelebb hozza az EU-ban élőket”- hangsúlyozta a szocialista politikus.

 

„Az ez évi versenypolitikai jelentés európai parlamenti előadójaként kifejezetten fontosnak tartottam, hogy olyan elemeket emeljek bele a jelentésbe, amelyek elősegítik a fogyasztók és vállalkozások előtt álló felesleges akadályok lebontását, valamint ösztönzik az innovációt. Többek között, a roaming-díjak eltörlésének példáján szorgalmazom az EU-n belüli, nem roaming mobiltelefon hívások igen magas díjazásának csökkentését. Ez a következő, magától értetődő lépés kell, hogy legyen” – mondta Szanyi Tibor.

 

„Ezek a célkitűzések azonban csak és kizárólag tisztességes verseny mellett érhetőek el. A jelentéssel az a célom, hogy ezt biztosítsuk az Európai Bizottság és a nemzeti versenyhatóságok munkájának hatékonyabb koordinálásán keresztül” – tette hozzá az EP képviselő.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.