Szanyi Tibor szerint a klíma egyezmény egy hatalmas lehetőség

Az Európai Tanács után az Európai Parlament is ratifikálta a Párizsban kötött klíma megállapodást Strasbourgban. Ezzel Európai Uniós szinten hivatalosan is kötelezettséget vállaltunk a megállapodás céljainak elérése elősegítésére.

 

Sokan úgy gondolhatják, hogy egy kötelező érvényű megállapodás korlátokat jelent az aláíró országok számára, azonban inkább lehetőségként kell azt kezelni. A megállapodás a célszámokat igen, de a megvalósítás mikéntjét nem részletezi, így a lehetőség mellett felelősséget is ad a csatlakozó országoknak.” - mondta Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő.

 

A párizsi megállapodás történelmi jelentőségű az éghajlatváltozás elleni küzdelemben és az éghajlati szempontból semleges globális gazdaságra való áttérésben. Az Európai Parlament képviselői sürgetik a Tanácsot és az egyes tagállamokat, hogy legkésőbb 2016 végéig tegyék meg a kellő lépéseket az uniós és nemzeti megerősítési folyamat befejezése érdekében.

 

Nem szabad félvállról venni ezt az ügyet, hisz itt nem csak egyszerűen környezetünk megóvásáról van szó, hanem fejlesztésekről, munkahelyek megőrzéséről, foglalkoztatás bővítéséről” - hívta fel a figyelmet a szocialista képviselő.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.