Szanyi Tibor: A szégyen újabb napja

2010 óta a Magyar Országgyűlés szinte minden ülésnapja a kis szégyen és a nagy szégyen között zajlik. Ma a nagy szégyent is sikerült felülmúlni az EU-t érintő, jogilag értelmetlen népszavazás elrendelésével.....

2010 óta a Magyar Országgyűlés szinte minden ülésnapja a kis szégyen és a nagy szégyen között zajlik. Ma a nagy szégyent is sikerült felülmúlni az EU-t érintő, jogilag értelmetlen népszavazás elrendelésével. Természetesen bármelyik parlament hozhat őrült döntéseket, ugyanakkor az EU-hoz való csatlakozási szerződésünk is roppant világos: a Magyarország és az EU közötti vitákat nem idehaza döntjük el, főként nem egyoldalúan, hanem az Európai Bíróságé az utolsó szó.

Orbán Viktor és Rogán Antal hatalmas hasznot húz az immár 15.000, darabonként 300.000 ezer euróért eladott letelepedési kötvényből. Hazánk ugyanakkor keményen ráfizet, mert a dolgozó magyar emberek ezeket a kötvényeket előbb-utóbb kamatostul vissza kell, fizessék a megkérdezésük nélkül Orbánék révén betelepedetteknek. Ehhez képest nem meglepő nagyságú az Európai Bizottság javaslata, amely 250.000 euró szolidaritási vállalást indítványoz minden befogadandó, de az adott kormány által visszautasított menekült után.

A népszavazásra bocsájtott kérdés ugyanakkor nem korlátozza sem az EU intézményeit, sem a Magyar Országgyűlést, hiszen mindegyik azt ír elő, illetve ahhoz járul hozzá, amihez többsége van. Összecsattanás esetén viszont az Európai Bíróság dönt, következésképpen a jelen népszavazási kérdés igazi tohuva-bohu, vagyis egy öt milliárd forintos felesleges mulatság. Aki elmegy szavazni, az akkor jár el helyesen, ha értelmetlen kérdésre nem válaszol.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.