Szanyi Tibor: Lépjünk nagyobbat a fogyasztók érdekében!

"Az Európai Unió polgárainak egészségét kell előtérbe helyeznünk, ezt kell támogatnunk minden döntésünkben. Ez a kötelességünk, míg minden másnak másodlagos szerepet kell adnunk"- hangsúlyozta újra Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő.

Az Európai Parlament plenáris ülése is napirendre vette az élelmiszerek származási ország- vagy az eredet helyének feltüntetésével kapcsolatos kérdést. Mint az ismeretes, a kérdés komoly vitákat váltott ki már szakbizottsági szinten is.

 

"Az Európai Unió polgárainak egészségét kell előtérbe helyeznünk, ezt kell támogatnunk minden döntésünkben. Ez a kötelességünk, míg minden másnak másodlagos szerepet kell adnunk"- hangsúlyozta újra Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő.

 

Az álláspont kialakítása során komoly aggodalmat keltett az élelmiszeripari szereplők között, hogy néhány tanulmány szerint egy kötelező jellegű eredet-feltüntetés markáns előállítási többletköltséget okozna. A valóság ezzel szemben azonban az, hogy az árhatás csak akkor érvényesül, ha az adott alapanyag harmadik országbeli, netán kétes eredetű termékekből származik. Tehát itt annak biztosításáról van szó, hogy a fogyasztó el tudja dönteni: az EU magas minőségbiztosítási rendszerében megtermelt élelmiszert akar-e venni vagy mást választ?

 

"Ha eddig is EU-s piacról beszerzett, vagy megfelelő minőségbiztosítással rendelkező országból származott az alapanyag, ez a hatás elenyésző. Nem tartom elfogadhatónak tehát az árhatással riogató retorikát! Sőt tovább is megyek: Mért ne terjesszük ki ezt a lehetőséget más termékekre is? Így védekezhetünk a megtévesztések, a csalások ellen, és egyben segítenénk is az EU termelőit is!"- véli a szocialista európai parlamenti képviselő.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.