Szanyi Tibor: Gyásznap a magyar sajtószabadságnak, a magyar demokráciának, a magyar embereknek és Európának

Szomorú évfordulóról kellett megemlékeznünk pénteken. Október 7-én éppen 10 éve gyilkolták meg Anna Politkovskaya újságírónőt, aki nem félt kritikus lenni és felemelni a hangját a korrupció és az elnyomó rezsim ellen.

 

Szombaton pedig arra ébredtünk, hogy Magyarországon is némaságra kényszerítettek egy kritikus hangot. A Népszabadság írni mert a magyar kormányt és holdudvarát oly kiválóan jellemző rongyrázásról, és ezért fizetnie kellett. Hisz a NER rendszerében, ha Rogán Antal vagy épp Lázár János kiskirályként kívánnak masírozni, akkor azért cechet nem ők, hanem a magyar és az európai adófizetők mellett most már a magyar szólás- és sajtószabadság is fizeti.

 

Akik, azt hitték, hogy az Origo.hu szétverése után nincs lejjebb, tévedtek. Olyan rendszerben élünk, ahol a vezető nem tűri a kritikát, az ellentmondást és a jogállamiság elve csak ritkán tartja vissza attól, hogy civileket hurcoljon meg, vagy épp újságokat zárasson be.

 

A NER rendszere egy egyértelmű, és korántsem új keletű mintát követ. A szólás-és sajtószabadságot, valamint az emberi jogokat semmibe vevő­; a nyugat által szankciókkal sújtott­; a jogbiztonság hiányában befektetők által elkerült; elmaradott országokként számon tartott államok diktátorai által kitaposott út ez.

 

Az október 2-i érvénytelen szavazás jelezte, hogy a magyarok többsége nem kíván ezen az úton tovább haladni. Úgy tűnik a vezető nem akarta ezt meghallani.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.