Szanyi Tibor: A Fidesz nem állhat a fejlődés útjába!

http://www.szanyitibor.hu/

Az Uber közép-európai igazgatója tegnap jelentette be, hogy a vállalat július 24-től felfüggeszti tevékenységét Magyarországon. Ugyan a kormány nem tiltotta be az Ubert, de a döntést szinte kikényszerítette az Orbán kormány innovációhoz és a közösségi megosztáson alapuló gazdasághoz való középkori hozzállása. Az Uber ellehetetlenítésével a magyar kormány mintegy 1200 magyarországi Uber partnert hozott nehéz helyzetbe, nem beszélve a szolgáltatást rendszeresen használó 160,000 utasról.

 "Amikor a kormány jogszabályban minősítette illegális dispatcher szolgáltatásnak az Ubert, lehetővé téve tevékenységének akár egy évre történő felfüggesztését is, akkor nem csak kizárólag az Uber sorsáról döntött. Ezzel a döntéssel egyben visszavetette a digitális innováció és a világszerte bővülő közösségi megosztáson alapuló gazdaság itthoni fejlődését" – mondta el Szanyi Tibor, európai parlamenti képviselő.  

 "Európa versenyképességének kulcsa a digitális egységes piac létrejötte, melynek fontos része a „sharing economy”, vagyis az erőforrások megosztásán alapuló gazdaság. Ahhoz, hogy ki tudjuk használni az ebben a nem is olyan új típusú üzleti modellben rejlő lehetőségeket, közösségi szintű szabályokra van szükség, valamint előrelátó, újító szellemű törvényhozókra, akik képesek lépést tartani a digitális fejlődéssel. A magyar kormány sajnos híján van az ilyen embereknek, azonban szerencsére vannak jó példák is az unión belül, gondoljuk csak az észtekre" – hívta fel a figyelmet a szocialista politikus.

 Szanyi Tibor, aki a 2015. évi európai parlamenti versenyjogi jelentés előadója is, kiemelte továbbá, hogy: „a készülőben lévő versenyjogi jelentés sarok köve lesz a digitális egységes piac, valamint a megosztás alapú gazdaság kérdése, mind gazdasági, mind pedig fogyasztói szempontból. Európa, így Magyarország sem maradhat le a globális digitális versenyben!”

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.