Szanyi Tibor bemutatta versenyjogi jelentését az Európai Parlament Gazdasági és Monetáris Bizottsága tegnapi ülésén

Szanyi Tibor, szocialista EP-képviselő az Európai Parlament Gazdasági és Monetáris Bizottsága (ECON) tegnapi ülésén bemutatta az Európai Parlament versenypolitikai jelentésének tervezetét.

 

Az éves versenypolitikai jelentés kiemelt fontosságú, hisz meghatározó a jövőre vonatkozó jogszabályokat tekintve is. A jelentés előadójának lehetősége van rávilágítani az egységes európai piac hiányosságaira, illetve a tisztességes versenyt korlátozó eljárásokra, amellett, hogy a múltbeli tapasztalatok feldolgozását a jövőre vonatkozó ajánlásokkal próbálja javítani.

 

„A közös piac az Európai Unió egyik sarokköve. Akkor működik jól, ha minden piaci szereplő egyenlő feltételek mellett versenyezhet, így kínálva kiváló minőségű termékeket és szolgáltatásokat méltányos áron az európai fogyasztóknak. Az egyenlő feltételeket pedig mind a hagyományos, mind a digitális szektorokban biztosítanunk kell” – mondta el a szocialista politikus.  

 

„Az elsődleges szempontot az európai fogyasztók érdekei jelentik, ezért is helyeztem nagy hangsúlyt a jelentésen belül a digitális piac kihívásaira. Olyan európai rendszert szeretnék látni, ahol nem lehetetlenítik el az innovatív, pénztárcakímélő szolgáltatásokat. Ugyanakkor természetesen a tevékenysége után minden vállalkozásnak be kell fizetnie az adót, mégpedig ott ahol a nyeresége keletkezett” - emelte ki Szanyi Tibor, a versenypolitikai jelentés előadója.

 

„Mindemellett prioritásként foglalkozik a jelentés a versenyt torzító, tisztességtelen állami támogatások problémájával, főleg az uniós pénzeket illetően. A magyar közvélemény különösen tisztában van az e fajta visszaélések súlyosságával” - tette hozzá az EP-képviselő.

 

A nagy presztízzsel rendelkező, kiemelt fontosságú versenypolitikai jelentésről 2016 decemberében szavaznak az ECON bizottság tagjai, majd 2017 elején kerül az Európai Parlament plenárisának napirendjére. 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.