Szanyi Tibor az IronFX károsultak érdekében szólalt fel az Európai Parlamentben

Szanyi Tibor az IronFX károsultak érdekében szólalt fel az Európai Parlamentben

 

Szanyi Tibor, szocialista európai parlamenti képviselő az EP hétfői plenáris ülésén hívta fel az európai döntéshozók figyelmét a számos magyar kisbefektetőt is megkárosító IronFX brókercéget övező visszásságokra.

A ciprusi székhelyű vállalattól nem csak Magyarországon, de Európa- és világszerte is ügyfelek sokasága várja hónapok óta hiába a kifizetéseket. Rendes esetben egy hasonló gondokkal küzdő devizakereskedő céget a hatóságok felfüggesztenének, az IronFX viszont – bár a ciprusi tőzsdefelügyelet €350,000 bírság megfizetésére kötelezte ugyan, továbbra is folytathatja tevékenységét.

Korábban Szanyi Tibor kérésére az Európai Bizottság elmondta, hogy az ügy nagyságrendjére, valamint az súlyos vádakra való tekintettel felvette a kapcsolatot az illetékes tagállami hatósággal, hogy további információkat kérjen attól. „Ugyanakkor a Bizottság nem indíthat saját hatáskörében vizsgálatot. Éppen ezért tartom fontosnak, hogy az IronFX károsultak érdekét képviselve európai szinten gyakoroljak folyamatos nyomást az illetékes nemzeti és európai hatóságokra, hogy vizsgálják ki az esetet és tegyenek konkrét lépéseket az ügyfelek kártalanítása érdekében”- tette hozzá az EP-képviselő.

„A Quaestor ügy során az illetékes MNB és a kormány cserben hagyta a magyar kisbefektetőket. Ez még egyszer nem ismétlődhet meg. Kitartóan dolgozok azért, hogy európai szinten biztosítsuk a kisbefektetők védelmét” – hangsúlyozta a szocialista politikus.

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.