Szanyi Tibor az IronFX károsultak érdekében szólalt fel az Európai Parlamentben

Szanyi Tibor az IronFX károsultak érdekében szólalt fel az Európai Parlamentben

 

Szanyi Tibor, szocialista európai parlamenti képviselő az EP hétfői plenáris ülésén hívta fel az európai döntéshozók figyelmét a számos magyar kisbefektetőt is megkárosító IronFX brókercéget övező visszásságokra.

A ciprusi székhelyű vállalattól nem csak Magyarországon, de Európa- és világszerte is ügyfelek sokasága várja hónapok óta hiába a kifizetéseket. Rendes esetben egy hasonló gondokkal küzdő devizakereskedő céget a hatóságok felfüggesztenének, az IronFX viszont – bár a ciprusi tőzsdefelügyelet €350,000 bírság megfizetésére kötelezte ugyan, továbbra is folytathatja tevékenységét.

Korábban Szanyi Tibor kérésére az Európai Bizottság elmondta, hogy az ügy nagyságrendjére, valamint az súlyos vádakra való tekintettel felvette a kapcsolatot az illetékes tagállami hatósággal, hogy további információkat kérjen attól. „Ugyanakkor a Bizottság nem indíthat saját hatáskörében vizsgálatot. Éppen ezért tartom fontosnak, hogy az IronFX károsultak érdekét képviselve európai szinten gyakoroljak folyamatos nyomást az illetékes nemzeti és európai hatóságokra, hogy vizsgálják ki az esetet és tegyenek konkrét lépéseket az ügyfelek kártalanítása érdekében”- tette hozzá az EP-képviselő.

„A Quaestor ügy során az illetékes MNB és a kormány cserben hagyta a magyar kisbefektetőket. Ez még egyszer nem ismétlődhet meg. Kitartóan dolgozok azért, hogy európai szinten biztosítsuk a kisbefektetők védelmét” – hangsúlyozta a szocialista politikus.

Választás

Régiónként bemutatjuk az előválasztáson induló ellenzéki jelölteket, a köztük zajló csatákat. Sorozatunk ötödik része a nyugtat-dunántúli versengésről szól.
2021.szeptember 21.
Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.