Szanyi Tibor a 2017-es EU költségvetés mezőgazdasági vonatkozásairól és a kormányzati visszaélésekről

Nagy többséggel bizalmat szavazott az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottsága (AGRI) a 2017-es költségvetésről szóló, vidéket érintő véleményének. Ebben a munkában az MSZP európai parlamenti képviselője, Szanyi Tibor képviselte az Szocialisták és Demokraták frakcióját.

Szanyi Tibor a 2017-es EU költségvetés mezőgazdasági vonatkozásairól és a kormányzati visszaélésekről

Nagy többséggel bizalmat szavazott az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottsága (AGRI) a 2017-es költségvetésről szóló, vidéket érintő véleményének. Ebben a munkában az MSZP európai parlamenti képviselője, Szanyi Tibor képviselte az Szocialisták és Demokraták frakcióját.

„Fontos, hogy a mezőgazdaság, a vidéki élet – és ezen belül a foglalkoztatás és élelmiszerbiztonság – kiemelt szereplőként jelenjen meg a 2017-es költségvetésben. Azt viszont nem engedhetjük, hogy maffia-kormányok garázdálkodjanak ezekkel a pénzekkel. Éppen ezért pusztán a költségvetési megközelítés nem elegendő, itt az ellenőrzés biztosítása a kulcs.” – mondta Szanyi Tibor.

A vélemény sikere érdekében több kompromisszumos megoldás született, ezek eléréséhez számos frakcióközi egyeztetés vezetett el. A közös álláspont kialakítása során a képviselők egyetértettek abban, hogy a mezőgazdasági, vidékfejlesztési források maradjanak a jelenlegi szinten; hogy a piaci zavarok ellensúlyozása érdekében fenntartható eszközökre van szükség; és hogy a Közös Agrárpolitika minden elemét eredeti célja szerint kell végrehajtani. 

„Legfontosabb, hogy a Közös Agrárpolitika - a megfelelő ellenőrzés mellett - éves bontásban is megkapja a fejlesztési forrásokat. Ehhez biztosítani kel a hosszú távú stabilitást, a - magán-tárolási lehetőségeken túlmutató - fenntartható eszközökkel végrehajtott kríziskezelést – és az agrárium munkahelyteremtő szerepét is hangsúlyozni szükséges. Az EU-szintű eszközök tehát biztosítottak, a tagállami végrehajtásoknál azonban meg kell állítanunk a kormányzati lopásokat!” – emelte ki az MSZP európai parlamenti képviselője.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.