Szanyi Tibor: „A magyar kormány az orosz normáktól térjen vissza az európai értékekhez”

Szanyi Tibor az Európai Parlament tegnapi plenáris ülésén, a napirenden nem szereplő különösen fontos ügyek ismertetésére fenntartott egyperces felszólalások körében hívta fel képviselőtársai figyelmét arra, hogy a magyar kormány egy múlt heti határozat értelmében kilépett az átlátható kormányzás megteremtéséért és a korrupció visszaszorításáért küzdő nemzetközi Nyílt Kormányzati Együttműködésből.

 

Ahogy a szocialista európai parlamenti képviselő elmondta, „ezzel Oroszország után Magyarország a második olyan állam, amely önként lépett ki ebből a szervezetből: a hivatalos indoklás szerint azért, mivel az igazságtalanul kritizálta Budapestet. Ugyanakkor valószínűsíthető, hogy a folyamatos jogsértések miatt a szervezeti tagság felfüggesztését kívánta ily módon megelőzni az Orbán-kormány”.

 

Felháborító és elfogadhatatlan, hogy az Orbán rezsim a demokratikus lelkiismeretként szolgáló szervezetektől inkább megszabadul, mintsem meghallgassa azok tanácsait. Felettébb aggasztó és elítélendő továbbá, hogy a magyar kormány az átlátható kormányzás terén inkább a jelenlegi orosz vezetés példáját követi, az európai értékek helyett. Pontosan ezért Szanyi Tibor felkérte az EP képviselőit, hogy „egységesen ítéljék el Magyarország kormányának orosz normákhoz való igazodását és határozottan szólítsák fel a magyar kormányt az európai értékekhez való visszatérésre. Itt az ideje, hogy Európai Unió egyértelmű és kemény választ adjon a putyini politika európai térnyerésére”.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.