Szabó Tímea szerint Orbán Viktor, Orbán Ráhel és Rogán Antal tehet a dunai hajóbalesetről

https://m.magyarnarancs.hu/belpol/szabo-timea-szerint-orban-viktor-orban-rahel-es-rogan-antal-tehet-a-dunai-hajobalesetrol-120666

A miniszterelnök azt mondta, 30 év alatt még ennyire ízléstelen hozzászólást nem hallott.

A Párbeszéd politikusa ma azt mondta az Országgyűlésben, hogy Orbán Viktor egyetlen gesztusra sem volt képes a Hableány balesete után, nem rakott ki fekete zászlót, nem helyezett el egy virágot sem - írta meg a Mérce.

A képviselő szerint ez azért ven, mert a balesetet okozó Viking Sigyn svájci tulajdonosának közös cége van a magyar állammal, és az említett társaság szedi be a dunai hajózás profitját.

Hozzátette, a vállalkozást Orbán kormányzása alatt hozták létre, és az Orbán Ráhel és Rogán Antal irányítása alatt álló turizmus-felügyelet garantálta a nyereséget, aminek a fele egy ellenőrizhetetlen svájci cégnél köt ki. Szabó szerint ezért van ennyi hajó a Dunán, hogy növeljék a profitot, tehát ez okozta a katasztrófát, amit sokan megjósoltak, hogy be fog következni. A politikus szerint az is furcsa, hogy szabadon engedték a Viking kapitányát.

„30 éve teljesítek szolgálatot, de ennyire ízléstelen hozzászólást még nem hallottam itt” - felelte Orbán, hozzátéve, részvétet nyilvánítottak Dél-Korea elnökének és még emlékmű is fog épülni.

„Ön szégyellje magát. 28 ember meghalt, és önök folyamatosan tűnteik el a nyomokat. Ki engedte ki, ki adott erre parancsot, hogy lehet hogy hajóskapitány kitörölt dolgokat a telefonjáról, újrafesthették, kijavíthatták a hajót?” - reagálta Szabó, majd hozzátette korábban töben kérték, hogy ne engedjék ezeket a szállodahajókat a Dunára, de a profit érdekében Orbán Ráhel és Rogán Antal megengedte. A teljes jelenetet megtekinthetik itt:

https://youtu.be/VO2Sm5cVXNQ

cikkfeltöltő: 
GB