Szíria: Oroszország, Törökország és Irán együtt az Iszlám Állam és az An-Nuszra ellen

Asztana-Budapest, 2017. január 23. hétfő (MSZF)

A Szíriáról szóló asztanai nemzetközi konferencián orosz-török-iráni közös közlemény tervezet született arról, hogy a három ország együtt folytatja a harcot az Iszlám Állam és az An-Nuszra terrorszervezet ellen – jelentette a Magyar Békekör hivatalos forrásból hétfőn.

     A közös közleményt az asztanai tanácskozás végén, kedden írják alá.

     Közlemény tervezetében a három fél üdvözöli a terrorcsoportok és a nem terrorista szír fegyveres ellenzék szétválasztását, és jelzi, hogy az előbbiekkel szemben teljes határozottsággal harcol, az utóbbiaknak pedig segít abban, hogy azok is asztalhoz ülhessenek közülük a Genfben február 8-án esedékes megbeszélésen, akik csak a legutóbbi napokban jelezték szándékukat, hogy felhagynak a harccal és tiszteletben tartják a december 29. óta érvényes általános fegyvernyugvást, és készek a politikai rendezésre.

     „Egy háromoldalú mechanizmus keretében meg akarjuk erősíteni a fegyvernyugvást és elejét venni a provokációknak” – áll a tervezet szövegében, mely az ENSZ Biztonsági Tanácsának 2254. sz. határozatára hivatkozik.

     Oroszország, Törökország és Irán képviselője vasárnap egyezett meg a jelzett tartalmú közös közleményben – írja a Békekör.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.