A szégyen napjával zárta a tavaszi ülésszakot a parlament!

Gyurcsány Ferenc hírlevele

 

Kedves Barátom!

 

Talán soha nem vártuk annyira a parlamenti ülésszak végét, mint most, a tegnapi nap ugyanis olyan morális mélyrepülés volt az Orbán-rendszer részéről, amilyet az elmúlt 10 évben sem gyakran láttunk.

 

Minden azzal kezdődött, hogy a Fidesz bejelentette, egy pedofil bűncselekményeket szigorúbban megítélő törvényt tervez elfogadni. Ebben nem volt vitájuk senkivel, a kész törvényjavaslatnak azonban végül nem sok köze volt a gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményekhez.

 

A Fidesznek még ebből is sikerült egy homofób, melegellenes, kirekesztő és gyűlöletkeltő törvényt csinálnia, mintha mások - a Fidesznek nem tetsző - magánéletét egy kalap alá lehetne venni bármilyen pedofil bűncselekménnyel. Nyilvánvaló volt, hogy ez a szégyen napja lesz a parlamentben, a DK frakciója ezért bojkottálta a tegnapi ülésnapot.

 

A szégyent azonban nem csak a “pedofiltörvénynek” hazudott törvény hozta a házra. Ennek árnyékában ugyanis a Fidesz számtalan aljas és vállalhatatlan gazemberséget követett el: újabb fideszes pártkatonát juttattak az Alkotmánybíróságba, a közbeszerzési eljárások átalakításával megkönnyítették a lopást több nagyberuházás esetében, újabb állami ingatlanokat osztottak szét ingyen a fideszes magánalapítványok között, külön alapítványt hoztak létre a kínai kommunista egyetem kedvéért és elfogadták a kizárólag lopásról szóló költségvetést is. És még ezek után is lenne mit sorolni. Más nemzeteket egész történelmük során nem árultak el annyiszor, mint minket a Fidesz egyetlen nap leforgása alatt.

 

Ezért vonultunk ki tegnap a parlamentből, mert ez a gyalázat az övék és csak az övék. Mi azok vagyunk, akik mindezt le fogják mosni jövő áprilisban. Tesszük a dolgunk.

 

Barátsággal,


Gyurcsány Ferenc
pártelnök

 

Demokratikus Koalíció

Gyurcsány Ferenc

 

 

 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Régiónként bemutatjuk az előválasztáson induló ellenzéki jelölteket, a köztük zajló csatákat. Sorozatunk ötödik része a nyugtat-dunántúli versengésről szól.
2021.szeptember 21.
Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.