Stabil a Budapestre szállított sérültek állapota

Vasárnap kora este Tamás Róbert orvos ezredes, a Honvédkórház orvos igazgatója tartott sajtótájékoztatót az olaszországi buszbaleset sérültjeinek állapotáról.

Mint elmondta, a vasárnap este haza szállított két súlyos sérültnek másod- és harmadfokú égési sérülései vannak, de pontosabb diagnózist csak később tudnak mondani. Állapotuk stabil, képesek kommunikálni, jelenleg az ellenőrző vizsgálatok zajlanak. Felnőttekről van szó, egy nő és egy férfi, de azt nem mondták meg, hogy tanárokról vagy hozzátartozókról van szó.

Mindkét sérültet mentőhelikopterrel szállították be a kórházba.

Tamás Róbert hozzátette, további sérültek fogadására is készen áll a kórház. Több orvos a szabadságát hagyta ott, hogy segíteni tudjon. Arról is beszélt az orvos, hogy a harmadik súlyos sérültet szállító mentő nemrég lépte át a határt.

A baleset negyedik mozgatható súlyos sérültje a korábbi tájékoztatással ellentétben mégsem mentőautóval, hanem szintén légi úton érkezik majd, várhatóan a hétfő délelőtti órákban. Egy koponyasérültről van szó, akinek változtak az eredményei, ezért úgy döntöttek az orvosok, hogy még egy napig megfigyelik Olaszországban. - tudósított a Hvg.hu